Cuma, Eylül 4

LİMONATA


DONDURUCUYA YEŞİL FASULYE,DOMATES
Limonatın artık pilastik şişelerde satılanları var,hayatımızı kolaylaştırıyor belki ama emin olun evinizde yapılmış olanının tadını tutması mümkün değil.Marketlerde satılanlar bize alternatif olsun,ne içtiğimizi ve içirdiğimizi bilmenin rahatlığıyla,elimizden geldiğince evimizde yapalım. Bizde yaz,kış yapılır limonata,evde kendim yaptığım içinde güvenle çocuklarıma içiriyorum.

Malzemeler
1 su bardağı şeker,7-8 su bardağı su,2 tatlı kaşığı limon kabuğu (1 limon kabuğu yeterli oluyor),8-10 dal nane yaprağı,6 adet ortaboy limon

Yapılışı

1. AŞAMA : 1 limonun kabuğunu rendeleyelim ve 2 yemek kaşığı şekerle ovalım,bir gece bekletelim.(6-7 saat)

2. AŞAMA : Su ve şekeri karıştıralım.

3. AŞAMA : Limonlarımızı sıkalım,şekerle ovup beklettiğimiz limon kabuklarını ekleyelim.Nane yapraklarını da yıkayıp ekleyelim.

3. AŞAMA : Hazırladığımız su ve şeker karışımına,limon suyu,limon kabukları ve naneyi ekleyip 10-15 dakika bekletip tülbentten süzelim.Soğutup servis edelim.
Afiyet olsun

DONUDURUCUYA YEŞİL FASULYE,DOMATES


Yazın hazırlayıp dondurucuya koyduğumuz malzemeler,kışın 'ne yemek yapsak' sorusuna cevap verir.Mevsimi olmadığı için kışın serada ve hormonla yetişen sebzeleri yememiş oluruz.Yazın hesaplı aldığımız için cebimizede yardımı büyük tabii :)
Malzemeler
  • 1 kg.Yeşil fasulye
  • 3 adet orta boy Domates
Yapılışı
Fasulyelerin uçlarını temizleyelim ve 2-3 parçaya kıralım,yıkayıp tencereye alalım.3 adet orta boy domatesimizin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp fasulyemizin üzerine dökelim.Tencereyi ocağa alalım,kapağını kapatalım.Arada bir karıştırarak fasulyelerin rengi değişip yumuşayana kadar pişirelim.Ocaktan alıp kenarda soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra ortaboy kilitli buzdolabı poşetlerine porsiyonlar halinde koyup,fazla havasını alalım ve kilidi kapatalım.Ben dondurucuya koyduğum malzemeler için kilitli poşetleri tercih ediyorum,hem kullanımı kolay hemde dondurucuya yerleştirirken üstüste yerleştirdiğim için fazla yer kaplamıyor.
Dondurucu için domateslerimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.Kilitli buzdolabı poşetlerine koyup fazla havasını alıp kilitleyelim.Kışın yemek yaparken ne kadar domates lazımsa o kadarını kırıp yemeğimize kullanalım.Ben yemeklerde çok sevdiğim için doğranmış domatesten en az 10 poşet koyuyorum.

9 yorum:

  1. canım nurşenim,ellerine sağlık limonata çok güzel olmuş,ben de yaz kış kendim yaparım limonatayı çocuklarım hazır olanı içmez zaten,hayırlı cumalar,sevgiyle kal arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım,Lİmonataya bayılırım.Kışlıklarınıda afiyetle yiyin...

    YanıtlaSil
  3. merhaba arkadaşım kış hazırlıkları çok güzel olmuş limonatayı bende evde yapıyorum elinize sağlık sevgilerimi bıraktım

    YanıtlaSil
  4. Afiyetle yiyin arkadaşım,sağlıkla,mutlulukla...

    YanıtlaSil
  5. Limonata harika görünüyor canım.
    Kışlıklarınıda afiyetle yiyin.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. canım kardeşim elimiz aynı tadımız aynı buldukta birbirimizi bu kadar olur. benim buzlukta aynı durumda:))))
    Canım bu yıl herseferinde yapacam deyip unuttum ama ayrı ayrı yer tutmasın diye her yemeğe nekadar domates ilave ediyorsak o sebzenin içine koyup torbalamak çok iyi oluyor. geçen yıl öyle çok rahat ettim. ama bu sene ihmal ettim ayrı ayrı koydum.

    teşekkürler.
    ayrıca limona süper görünüyor.
    kış için de de aynı ferahlığı eld etmek için bir poşete azıcık taze nane mi koysak diyorum:)))
    öptüm canım

    YanıtlaSil
  7. oohh ohhh
    döktürmüşsün yine
    canım eşin ve çocuklar çok şanslı
    çok öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık allah kışlıklarını yemek nasip etsin (amin) bu aralar hepimiz bu telaşlardayız sen atlatmışsın..
    ben limonatayı okuyunca annemin de bunun gibi yaptığını hatırladım ve aynen yarın deneyeceğim canım arkadaşım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Canım limonataya asla hayır demem:)))
    Rabbşm ağız tadıyla yemek nasip etsin canım :))

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un