Çarşamba, Mart 2


5 RENKLİ BÖREK


Böreğimi günümde yapmıştım arkadaşlarımdan tam not aldı,Mart'ın  11 de bir günüm var,ne yapacağım diye kara kara düşünmeye başladım çoktan :) her zaman söylerim günler ve bayanlar arası yapılan toplantılar gövde gösterisine dönüşür.Bakalım bu günümde neler yapacağım menüm henüz hazır değil.Ben genelde misafirim geleceği zaman bir menü hazırlar ve buzdolabının üzerine asarım ,mutfağımda eksiklerim varsa alırım ve menümü sırasıyla yapmaya başlarım.Henüz liste hazır değil :)
Daha öncede 4 renklisini yapmıştım  buradan bakabilirsiniz. Yapım aşamaları biraz uzun ama yaptıktan sonra da çok bereketli bir börek. 


Malzemeler
-7 yufka
-3 yumurta
-1,5 su bardağı süt
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvıyağ
1.harç için :
-Yarım kg. ıspanak
-2 adet kuru soğan
-3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 çay kaşığı reyhan,tuz,pulbiber
2. harç için :
-4-5 adet haşlanmış patates
-2 orta boy kuru soğan
-1 tatlı kaşığı nane,tuz,pulbiber
3.harç için:
-3-4 adet patlıcan
-2 ortaboy kuru soğan
-Tuz,pulbiber
4.harç için :
-Yeteri kadar beyaz peynir
5.harç için :
- 3 orta boy havuç
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı
 1. harç için,ıspanağı doğrayalım ve iyice yıkayalım.Tavaya aldığımız 3-4 yemek kaşığı sıvıyağda ince kıydığımız soğanları soteleyelim ve ıspanağımızı ekleyip kavuralım.Tuz,pulbiber ve reyhanı ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alalım.
2. harç için,haşlanmış patateslerimizi rendeleyelim.Tavaya aldığımız 3-4 yemek kaşığı yağda soğanlarımızı soteleyip nane,pul biber,tuzunu ekleyip rendelediğimiz patatesleri ekleyip 1-2 dakika kavuralım ve ocaktan alalım.
3.harç için,soğanlarımızı 3-4 yemek kaşığı yağda soteleyip,küçük doğradığımız patlıcanları,tuzunu ve pulbiberini ekleyip kavuralım ve ocaktan alalım.
4.harç için,beyaz peynirimizi rendeleyelim.
5. harç için havuçları rendeleyip,yağını ve tuzunu ekleyip yumuşayana kadar kavuralım. 
Çukur bir kapta 3 yumurta,1,5 su bardağı süt,1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvıyağı karıştıralım,yufkamızın birini tezgaha serelim ve hazırladığımız sostan (yufkalarımızın hepsine süreceğimiz için,sosomuzu göz kararı ayarlayalım)  sürüp ıspanaklı harcımızı yufkaya yayalım ve rulo yapalım,kenara alalım.2. yufkayı serip sostan sürelim ve patatesli harcımızı yayıp rulo yapalım.Aynı şekilde 3.yufkaya sos ve patlıcanlı  harç,4.yufkaya sos ve rendelenmiş beyaz peynirimizi  yayıp rulu yapalım.5. yufkaya sos sürüp havuçlu harcımızı yayıp rulo yapalım.6.yufkamızı tezgaha serip sos sürelim,üzerine 7. yufkayı serelim ve sos sürelim.Harç koyup rulo yaptığımız yufkalarımızı,sos sürdüğümüz yufkalarımızın uç kısmına üst üste koyalım ve hepsini birlikte büyük bir rulo şeklinde saralım,ortadan ikiye keselim,tepsiye alalım (mümkünse kesmeden buzdolabına koyalım) ve buzdolabında bir gece bekletelim.
Buzdolabından böreğimizi çıkaralım ve kesme tahtasının üzerine alalım,1 parmak kalınlığında dilimleyelim ve tepsiye alalım.175 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un