Pazartesi, Mayıs 18


LALEZAR TATLISI
Arkadaşım NAİLE günümüzde yapmıştı bu tatlıyı.Ben çok beğendim. Hemen fotoğrafını çektim ve tarifini aldım.Nailecim ellerine sağlık.

MALZEMELER

Hamuru için

1 yumurta,1 çay bardağı yoğurt,1 paket yumuşamış margarin,1 su bardağı irmik,1 çay bardağı şeker,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya,1 kahve fincanı hindistan cevizi

içine: dövülmüş ceviz yada fındık

Şerbeti için

3 su bardak şeker,4 su bardak su,yarım limon

YAPILIŞI

Ön hazırlık olarak su ve şekeri ve limonu bir tencere koyup kaynatalım ve kıvamına gelince soğumaya bırakalım.( Şerbet kaynadıktan sonra 3-4 dakika kaynatıp çay tabağına bir kaç damla damlatalım,soğutalım.Parmağımızla dokunduğumuzda hafif yapışkan bir şekil almış olsun)Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp,avcumuzun içinde hafifçe açalım dövülmüş ceviz yada fındık koyup, istediğimiz şekli verelim.İsterseniz resimdeki gibi,isterseniz yuvarlak yapalım ve 170 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadarpişirip çıkartalım,şerbeti dökelim.Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un