FIRINDA SEBZELİ TAVUK
Görünüm itibariyle fırında tavuk ideal bir yemek ama kabalık aile değilseniz yada misafire değilde kendinize yapıyorsanız ve bir tavuk size fazla geliyorsa, istediğiniz miktarda tavuk parçalayıp veya istediğiniz sayıda tavuk baget kullanıp aynı işlemi uygulayarak fırına verebilirsiniz.
Malzemeler
- 1 tavuk
- 4-5 adet patates
- 2 ortaboy havuç
- 2 ortaboy kuru soğan
- 2 orta boy kabak
- 1 çorba kaşığı salça yada 2-3 domates
- yarım çorba kaşığı yoğurt
- 1tatlı kaşığı kekik,1 tatlı kaşığı nane,tuz
- 1 fırın poşeti
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın,havuç,kabak ve soğanlarıda doğrayıp hazırlayın, tuz atıp hepsini karıştırın.Diğer tarafta yoğurt,salça,nane,kekik ve tuz karıştırın ve ocakta tütsüleyip, iyice yıkadığınız tavuğu bu karışımla güzelce ovup,vaktiniz varsa 1 saat kadar dinlendirin.Fırın poşetine doğrayıp hazırladığınız sebzelerin yarısını koyun,ardından tavuğunuzu yerleştirin,en son geri kalan sebzelerinizide koyup poşetin ağzını kapatıp fırın kabına yerleştirin,kürdanla poşetimizin 4-5 yerine hava alması için delikler açın ve 180derecelik fırında 50-60 dakika pişirin ( süre uzun ama merak etmeyin sebzelerimiz dağılmıyor) 60 dakikanın sonunda tavuğa kürdan batırarak her yerinin piştiğinden emin olun,fırından alın,fırın poşetinizin bir tarafını keserek alın ve tavuğu kızarması için tekrar fırına verin,üzeri nar gibi kızarınca fırından alın ve servis yapın.
Afiyet olsun
merhabalar canım,
YanıtlaSilişte en sevdiğim yemek fırında yapıyorum bende. eline sağlık görüntü süper
Selam arkadaşım,
YanıtlaSilUmarım fırında yaptığın tavuğun tadı enfestir,ellerine sağlık.
Teşekkür ederim