Pazartesi, Temmuz 27

FIRINDA TAVUK KANAT

Şu an çok kötüyüm,kalbim sıkışıyor,o kadar hızlı çarpıyor ki sesini duyabiliyorum sanki. Dün akşama kadar malum tarhana ile uğraştık ve eşim akşam üzeri kızları parka götürmek istedi, oğlumla birlik ikizleri aldılar parka gittiler,gideli bir saat olmamıştıki geri geldiler.İkizlerimin biri Merve parkta koşarken düşmüş ve ön dişlerinden biri zarar görmüş ciddi bir şekilde oynuyor, burnu ve dudağıda şişmiş ama dişiyle kıyaslayınca çok önemi yok.Ben Feyza ile evde kaldım onlar hastaneye gittiler (Sude de kardeşinden ayrılmadı oda gitti hastaneye,sanırım ikiz olmak böyle bişi.Sude kendini yerlere attı ben kalmam,kardeşimle gidecem diye) 2 hastaneye gitmişler diş filmleri çekilmiş ama müdahale edebilecek diş doktoru yok( Bu konuda bir şey yazmak istemiyorum) Bu sabah tekrar gittiler,henüz haber alamadım.Anne olanlar beni anlayacaktır, bir annenin en zor zamanları sanırım,kızım hastadene ve ben yanında değilim,canı yanıyormu yada ağlıyormu diye gözyaşları içindeyim,kendimi hiç bu kadar aciz hissetmemiştim.Eklediğim bu tarifi hiç unutmayacağım sanırım.
Yapılışı çok kolay ama bana göre çok leziz.Ben tavuk yemeklerini pek sevmem ama mangalda vazgeçilmezimdir.Bu tarif aynı mangal tadında olduğu için sık sık yaparım.
Malzemeler
  • 1 kg.tavuk kanat
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • tuz,karabiber
Yapılışı
Eğer fırında yapacaksanız tavuk kanatlarımızı ocakta tütsüleyelim,ne kadar temiz görünsede arada tavuk tüyleri kalmış olabilir.Mangal için hazırlıyorsak tütsüleme işlemine gerek yok.Bir kasede yoğurt,salça,mayonez,nane,kekik,pulbiber,tuz ve karabiberi karıştıralım,türsüleyip iyice yıkadığımız tavuk kanatlarını harcımızla iyice karıştıralım,fırına vereceksek fırın kabımıza dizelim, mangal için hazırlıyorsak kapaklı kabımıza alalım.180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
NOT : Tavuk kanatlarımızı 2-3 saat bu harcımızla bekletirsek daha lezzetli olur.

Afiyet olsun

6 yorum:

  1. canim arkadasim oncelikle gesmis olsun dilerim en erken zamanda iyilesir ikizler eve donerler ,ellerine saglik nefis gorunuyor sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. canım merhaba tatilden yeni döndüm ziyaretlerin için çok teşekkürler kızınada çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm inş kısa zamanda düzelir bu arada tavuğu bu şekliyle bende çok yaparım gerçekten nefis oluyor ve görüntü nefis ellerine sağlık sevgiler arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. canım merhaba. yıllar önce aynı durumu hem kızımda hemde oğlumda bende yaşadım. duydularını aynen yaşadım. kızımın dişitamamen yerinden çıktı. ve 9 yaşına kadar bekledik çıkması için. sonra çok düzgün iki dişgeldi.oğlumda da kızımın yaşında oğlumun dişikırldı. onunkiise çabuk çıktı. beni eskilere götürdü bu olay. amançok şükür dişleri yerinde duruyorsa veya durmuyorsa da merak etme. çıkıyorlaryeniden. görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  4. canımmm kıyamam sana,çocuktur düşe kalka büyür ciddi bişey yoksa bu kadar üzme kendini...
    bende tavuk yemeğini görünce ahanda en sevdiğim yemek dedim,ama yazıyı okuyunca içim burkuldu canım yaaa,lütfen üzülme bir an öncede haberdar et bizleri sonuçta bişey olup olmadığına ,huzurlu bir hafta seni beklesin inşallah canımmm

    YanıtlaSil
  5. Canım geçmiş olsun inşallah düzelir prenses...Üzülme,annelik zor iş tabiii...
    Tavuk kanatları çok leziz görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. çok çok geçmişler olsun canım umarım kötü bişey olmaz bir an önce toparlanır.5 6 yaşlarında benimde başıma gelmişti kreşte düştüm ön dişlerim sallanmaya kanamaya başladı tabi ozamanın şartlarıyla şimdi bir degil geçer dendi zamansız oldugu için ön dişlerim dar alnda çıktı ve buyüzden hafif üst üste binik.
    bende kanat sevmem ama tavun geri kalan her yerine bayılırım ellerine salık

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un