Çarşamba, Temmuz 1

MAHLEPLİ POĞAÇA


Bu tarifimde arkadaşım Bahar'a ait.Baharcım öpüyorum çoookkk.
Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tepeleme mahlep
  • Tuz,kabartma tozu
  • Yeteri kadar un
  • İçine : Rendelenmiş kaşar
  • Üzerine : 1 yumurta
Yapılışı
Yumurta,margarin,sıvıyağ,yoğurt,mahlep,tuz ve kabartma tozunu karıştırıp,yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Mandalina büyüklüğünde bir hamur alıp,kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açalım,ortasına rende keşerden bir miktar koyup kapatalım.Kapattığımız ucunun pürüssüz olması için bir tabak yardımıyla (Daha sonra daha detaylı resmini siteye koyacağım) yada hamur kesme aparatı ile keserek düzleyelim.Hamuru kapatırken birleşsin diye uçlarını bastırırız,poğaçamızda şekilsizlik yada parmak izlerimizin kalmasına neden olur.Tabakla kesme işlemiyle yada hamur kesme aparatı ile daha düzgün şekilli poğaçalar yapabiliriz.Yağlı hamur olduğu için tezgahınıza yapışmayacağından,un serpmenize gerek yok,dolayısıyla kestikten sonra kalan parçalara un karışıp katılaşma riskide yok. Yağladığımız fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerlerine yumurta sürüp susam ekeleyelim. 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. ımm çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık daha kahvaltı yapmadım tabaktan 2 tanecik alıp kaçtım:)

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık sayenizde değişik ikramlıklar kazanıyoruz.
    ben bile nacizane kendi tatlarımdan bir blog daha düşünür oldum şimdilik resimliyorum yoğunluktan fazla ilgilenemem diye cesaret edemiyorum. hayırlısı bakalım.
    nurşen cim chatte adını tıklayınca sayfan açılmıyor linkini tıklıyorum ceyizsandıgı (can arkadaşımdır) onun da oyleydi dün hallettik
    isim yazdığımız yerin yan tarafına blog linkini yazdığında yorumunun altına ayrıca yazmana gerek kalmıyor. direkt adından tıklanıp sayfa açılıyor.sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. Örgüçantam,Yorumun için teşekkürler.
    Senin tariflerininde çok hoş olduğundan eminim,bir blog daha açmana gerek yok canım,işte sana blog (dükkan senin)resimlerini ve tariflerini gönder senin adına,örgü çantam blogunada bağlantı vererek yayınlamaktan zevk duyarım.
    Öptüm

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun arkadaşım,bal şeker olsun ama kilo yapmasın tabii :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. canım benim senin sanırım ayarlardanda görünen adı yazman gerekiyor. çünki şu anda sayfa yerine bir tanıtım yeri çıkıyor bana gelip adını tıkla görürsün. sen yine ayar olayını halledene kadar linkini yazmaya devam et.
    tekilfini kabul ediyorum çok da mutlu olurum. yalnız resimleri nasıl vereceğim msnden resim yollamayı öğrenemedim bilgin varsa bana yaz sevinirim yoksa ben de soruşturayım.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Canım hallettim,linkimi eksik yazmışım,resimleri hotmail ile gönderebilirsin.

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un