Pazartesi, Temmuz 20

ÜÇ RENKLİ SALATA


Canım arkadaşım örgüçantam Haticenin tarifi.Arkadaşımın kendi sitesine gitmek için burayı,buradaki diğer tariflerine ulaşmak için burayı tıklayın.

Bu salatayı bir arkadaşımdan öğrenmiştim.Nurşencim aracılığıyla sizlerle paylaşıyorum. ayrıca özel bir adı varmı bilmiyorum ama üç renkli salata diyoruz. çok harika tadı var onu biliyorum:)))
Malzemeler:
3 adet havuç
4-5 iri patates
4-5 adet pancar
mayonez,maydonoz, zeytinyağı,limon,tuz,karabiber,kimyon
YAPILIŞI:
Patates ve havucu birlikte pancarı ayrı bir yerde haşlayıp ,kabuklarını soyun.Pancarı ve havucu minik küpler ayrı ayrı halinde doğrayın(rende de olabilir)patatesi püre haline getirin.
Pancara: biraz tuz ,yağ ve az limon,minik bir parça mayonez.
Havuca: biraz maydonoz ,mayonez,tuz, az limon,yağ.
Patatese: bol mayonez,maydonoz,az yağ,az karabiber ve az kimyon(az'ın ölçüsü çay kaşığının ucunda:))bunları kendi içinde harmanlayın.Sonra bir kek kalıbı yada arzu ettiğiniz uygun bir kabı fırçayla yağlayın ilk önce pancarı içine yerleştirin ,2.olarak patatesli harcın bir kısmını üstüne hafifçe bastırarak yayın (birbirleriyle karışmıyacak şekilde bastırın)3.seferde havuclu karışımı yayın,son olarak kalan patatesi de en üstte yerleştirip ıslak kaşık yardımıyla düzeltin. Buzdolabında buzlukta bir on dk. bekletip çıkarın ve servis tabağına ters çevirin.Servise kadar buzdolabında normal rafta bekletin. Spatula yada bıçak yardımıyla yaşpasta tarzı tabaklara servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
NOT : Pancar kış mevsiminde olduğundan ben her yaptığımda yaz içinde de hoş olur diye ayrı kaplara pancardan koyup buzluğa attım. havuç ve patates her zaman bulunuyor nasılsa.nette dolaşırken bu tarifi farklı malzemelerle 4 hatta beş renkli yapanlarda gördüm pancar yerine genelde mor lahana kullanıyorlar. ama çiğ ve pişmiş malzeme bir arada benim pek hoşuma gitmedi.

4 yorum:

  1. Üç renkli salata gerçekten çok şık bir sunum,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. MERHABA ZIYARETIN VE YORUMUN ICIN COK TESEKKÜR EDERIM

    salatanin görüntüsü enfes ellerine saglik sevgiler her zaman görüsmek dileiyle

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok şık bi sunum olmuş lezzeti de öyledir eminim
    http://leziznimetler.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  4. Ablamın ellerine sağlık eminim enfes olmuştur çünkü öyle gözüküyo..

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un