EVDE YOĞURT YAPMA
Sütü mayalarken 1 kg. süte 1 yemek kaşığı yoğurt kullanın.
Sütünüzün sıcaklığını ayarlarken genelde derece ölçüsü verilir,benim derecem serçe parmağımdır :) sütünüze serçe parmağınızı değdirin,parmağınız yanmasın ama sütün sıcaklığını hissedin.
1 kg.ya 1 yemek kaşığı kase yoğurdunu bir kaseye koyun sütten bir miktar alıp sulandırın ve süte ekleyin,iyice karıştırıp kapağını kapatın.Ben sütü yoğurt kabına koyup mayalıyorum siz tenceredede yapabilirsiniz.
Sütünüzün kapağını kapattıktan sonra üzerini güzelce örtün.Yaklaşık 3 saat bekleyin,bu süre içersinde yoğurdunuzun kapağını açmayın ve yerinden oynatmayın,süt uyanmasın derdi rahmetli annem :) 3 saatin sonunda,yavaşça yoğurdunuzu buzdolabına alıp,dinlenmeye bırakın.
4-5 saat bekleyip dinlenen ve soğuyan yoğurdunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.
Süzme yoğurt yapmak istiyorsanız,yoğurdunuzu temiz bir tülbente koyun ağzını kapatın ve suyunun süzülmesi için süzgece koyun.
Afiyet olsun
canım ellerine sağlık bende ev yoğurdunu çok severim . ama izmirde çevre köylerden harika kese yoğurtları geliyor pazarlara kapalı olanlarda var bizde sıkıntı olmayınca artık evde yapmıyorum.
YanıtlaSilayy maşaallha diyeyim inş. blogspot sorunu kalkmıştır. bloguma girebilmeyi bile çok özlemişim.
öpüyorum canım sevgiler
Tunaydın canım ev yoğurdunun tadı hazr yoğurt vermıyor sevgıler ıyı pazarlar
YanıtlaSilcanım eline sağlık evde yapılan yoğurt daha iyi bizde evde yapıyoruz bende cam kavanozlara konserve kavanozlarına mayalıyorum açmayınca ekşimiyo daha çok dayanıyo sevgiler
YanıtlaSil