Perşembe, Ekim 1

KIYMALI PİDE

Arkadaşlar herkese selam.Malum benim kızlar tümden hasta.Küçük kızım Feyza çok ağır geçiriyor iki gecedir sabah ezanından sonra yatıyoruz.Bu gün verdiğim mamayı çıkarmadı çok şükür ve öksürüğü daha az.Bir kaç gündür hep kuş uykusundaydı 10-15 dakka uyuyordu bu gün öğlen uykusunu 1 saate yakın uyudu.Bende bundan istifade arkadaşlarımı ziyaret etmeye çalıştım ama gidemediğim arkadaşım varsa özür diliyorum.
Kıymalı pide tarifi vereceğim ama aslında pidenin tarifi olmaz,her kes kendi damak tadına ve zevkine göre ayarlar.Annem Yenimahallede oturuyor ve biz gittiğimizde genelde pide yaptırırız, yenimahalleyi bilenler için söylüyorum yenimahalle 1.durakta YILDIZ PİDE KEBAP SALONUNDA yaptırıyorum,hamuru gerçekten çok lezzetli.Ben kendi hazırladığım harcın tarifini paylaşacağım sizlerle.
Malzemeler
  • 700 gr.kaburgadan ortayağlı kıyma
  • 7-8 ortaboy domates
  • 7-8 çarliston yada sivribiber
  • 4-5 ortaboy kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • Tuz,karabiber,pulbiber.
Yapılışı
Domates,biber,kurusoğan ve maydanozları ayıklayıp yıkayalım ve robotta çok ince olmayacak şekilde çekelim.Robotta hazırladığımız malzemelerimizi kıymaya ekleyelim.Tuz,karabiber,pulbiberide arzu ettiğiniz miktarda ekleyip karıştıralım.Bu aşamada annem her zaman yarım su bardağı kadar sıvı yağ ekler,pidelerimiz çok yumuşak ve güzel olur.
Biz baharatlı sevdiğimiz için 2-3 pidelik kızlara yoğurduğum harçtan ayırıp,geri kalan harca bol baharat atıyorum.
Birde bir küçük patatesi rendenin ince tarafıyla rendeleyip pide harcına eklerseniz,tadı çok güzel ve yumuşak bir pide oluyor.
Pidenin olmassa olmazı yeşil salata,o gün oğlum babaanneye gelmemişti,soğan salatasına bayılır her pide yaptırdığımızda kesin ister ve yaptırır.Biz yeşil salata yedik.


Afiyet olsun

8 yorum:

  1. canım çok geçmiş olsun..onlar hasta olunca perişan oluyoruz..Allah onların canlarına sağlık versin..inşallah en kısa zamanda atlatırsınız..pideyi bende evde hazırlamayı tercih ediyorum..seninkinden farklı olarak domatesini daha az kullanıyorum,salça ilave ediyorum..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. canım kızlarına çok geçmiş olsun
    iyilermi şimdi nasıllar kıyamam ben bebeklerime
    pide içinde cok nefisler ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  3. http://deryabaykalorgudunyasi.blogcu.com sayfasındaki şiirime yorumunu bekliyorum sevgili arkadasım-

    Bu arada bende artık evde yapıyorum lahmacunu bak herseyi basaransın sende yaparsın-bayramın son günü arkadasımlarım geldi onlara sucugu kıyma gibi cektim yumurtada ilaveli aynı malzemelerle yaptım ve kıymalı tabi inanılmaz güzel oldu-

    Sevgiyle canım arkadasım

    YanıtlaSil
  4. Canım çok çok geçmiş olsun havalardan olsa gerek bizim evdede herkes hasta....
    Pideler nefis gözüküyor...

    YanıtlaSil
  5. Canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda atlatır.benim ufaklıkta tam atlatmış değil bu hastalıklar yüzünde kış gelsin hiç istemiyorum.
    ACİL ŞİFALAR

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle geçmiş olsun...Pideler harika,evde hazırlanan harçla yapılan pideler hem leziz hem de daha sağlıklı oluyor, ellerine sağlık,
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. ah benim bitanem.nasıl üzüldüm yavrularınaRABBİM acil şifalar versin.tez zamanda iyileşsinler.çocuklar hastaysa evin hiç tadı yok.uyumuyorlar yemiyorlar.sanada güç kuvvet versin RABBİM canım.yavrularıda senide çok çok öptüm

    YanıtlaSil
  8. Selam canım.öncelikle geçmiş olsun.acil şifalar diliyorum çocuklarına.Bende habersiz gelen misafirlerim olduğunda, evinde hazırda yemeğim yoksa kıymalı pideye başvuruyorum.Yanına ayran ve salata.Bir daha ki yaptırmamda senin tarifini de deneyeceğim.sevgiler.

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un