Salı, Kasım 24

DOĞUM GÜNÜ PASTAM
Geçen hafta salı günü yani 17 Kasım günü benim doğum günümdü ama salı günü kutlamak kısmet olmadı,bende hafta sonuna ertelemiştim.Fakat evdeki hesap çarşıyı hiçbir zaman tutmaz yaa benimde tutmadı.Perçembe akşamı ikizlerim biraz ateşlendi,sonra oğlum rahatsızlandı son olarakta cumartesi akşamı tabiri caizse ben yıkıldım :) Şimdi kendimi biraz daha iyi hissediyor gibiyim sanki,umarım bayrama kadar ailecek iyileşiriz.Zar zor yapabildiğim doğum günü pastamın tarifi ve süslemesi çok basit oldu,ben daha görsel bişi hayal etmiştim ama elimden bu kadarı geldi.
Malzemeler
Pastaban için
  • 4 yumurta,
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker,
  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt,
  • 4 türk kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
    Kreması için
  • 1/2 lt.süt
  • Yeteri kadar şeker
  • 1 yumurta
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 50 gr. margarin,1 vanilya
    Üzerini süslemek için : 2 paket krem şanti,2 su bardağı soğuk süt,pembe gıda boyası
Yapılışı
-
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.Un,kabartma tozu ve vanilyayı karıştıp birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
- Krema için soğuk sütü tencere döküp vanilya hariç diğer malzemeleri süte ekleyip ocağa alalım, kaynadıktan sonra 50 gr.margarin ve vanilyayı ekleyelim bir iki dakika kaynatıp ocaktan alalım. Ilıyınca mikserle iyice çırpalım.
- 2 paket krem şantimizi,2 su bardağı soğuk süt ile yapalım.
- Pişen pastabanımızı ikiye bölelim,servis tabağına kekimizin alt parçasını koyup kremamızı sürelim üzerine ikinci parça kekimizi koyalım ve krem şantiden bir miktar ayırarak pastamızın üzerine sürelim.Ayırdığımız krem şantiye kürdanın ucuyla gıda boyası ekleyip karıştıralım ve süsleyelim.

Afiyet olsun


Çok şey vardı aslında yazmak istediğim doğum günüm ve burcum akreple ilgili ama kafam tek kelimeyle kazan gibi bir şey düşünmekten aciz hissediyorum kendimi.Bir iki gün daha affınıza sığınarak ziyaretinize gelemeyebilirim ama en kısa zamanda sizlerle kavuşmak dileğiyle,hepinizi çok ama çok seviyorum.Kendinize iyi bakın olurmu.Akrep burcuysanız yada bir yakınınız akrepse eğer,işte özellikleri :))

Yönetici Yıldızınız: Mars ve Pluton (Çekicilik, cazibe, savaş ve yeni sartları temsil eder)
Grubunuz: Su, negatif
Burcunuzun cinsiyeti: Dişi
Üstün yeteneğiniz: Sezgi
Özelliğiniz: Kararlılık ve inceleme
Emeliniz: Zenginlik
Amacınız: Hayat boyu zenginlik
Anahtar Sözcüğünüz: Tutkulu
Yenmeniz gereken huyunuz: Acımamak, ihmal etmek
Uğurlu sayılarınız: 8, 9, 53, 783, 6591
Uğurlu taşınız: Topaz
Uğurlu renkleriniz: Korkırmızısı, siyah
Çok iyi anlaştığınız burçlar: Balık, Yengeç
İyi anlaştığınız burçlar: Yay, Oğlak, Başak, Terazi
Anlaşamadığınız burçlar: Boğa, Aslan
Akrep burcu kadını kafasını çok iyi kullandığı için erkekler tarafından çok beğenilir. Mert ve dürüsttür. Gizemli ve ateşli bir kadındır. Cinsellik hayatında çok önemli bir yer tutar. Duygusal ve bakımlıdır. Akrep burcu kadını çok kıskançtır. Zeki ve kültürlü olan bu burç kadınını baştan çıkarmak öle sanıldığı kadar kolay değildir.
Sevimli ve Hoştur
Sır saklamayı iyi bilir. Adalet duygusu çok gelişmiştir. Akrep burcu kadınına aşık olan bir erkeğin ondan kopması mümkün değildir. Çünkü o erkeğini kendi istediği gibi şekillendirir ama bunu yaparken her zaman sevimli ve hoştur. Sevgi onu ayakta tutan tek şeydir. Sevildiğini ve sevdiğini anladığı an hayatındaki her şeyi ikinci plana atabilir. Onu baştan çıkarmak istiyorsanız kesinlikle mert ve gururlu olmalısınız.
Güvenini kazanın
Akrep kadınını elde etmek istiyorsanız önce onun güvenini kazanmalısınız. Ancak sizi kıskıvrak yakalamasına da izin vermemelisiniz. Bu burç kadını erkekteki zayıflığı hoş görmez. O erkekte yükselme hırsı ve cesaret arayışındadır. Sadık, koruyucu ve gurur duyabileceği bir sevgili ister. Asla öfkelenmez ya da siz onun öfkelendiğini anlayamayabilirsiniz. Nefret ettiği zaman kimsenin elinden hiç birşey gelmez. İntikamcıdır. Yapılan iyiliği hiç unutmayan Akrep kadınını fedakar davranışlarınızla etkileyebilirsiniz. Ona bol bol sevgi ve ilgi gösterin.
Herşeyi abartılı yaşar
Onu yalnız bırakmamaya çalışın. Sorumluluk sahibidir. Kendi ayakları üzerinde rahatça durmak ister. Baskı yaparak hiçbir şey yaptıramazsınız. Kuşkucu olan Akrep kadını her şeyin altında farklı bir yön arar. Sakın onu kıskandırmaya kalkmayın yoksa pişman olabilirsiniz. Akrep kadını bir erkeği baştan çıkarmak için ne yapması gerektiğini çok iyi bilir. Onun ateşine, şevkine ve ihtirasına kapılmayacak erkek çok azdır. Her duyguyu abartılı yaşamayı sever. Temiz ve bakımlı erkeklerden hoşlanır. Akrep burcu kadını karşısında çok dikkatli olmalısınız çünkü sadık kalması biraz zordur. Akrep kadınına dikilmiş elbiseler, deri bir çanta, seksi iç çamaşırları hediye edebilirsiniz. Parfüm ise en dayanamadığı hediyedir. Ancak en iyisini almayı unutmayın.

19 yorum:

  1. Canım benim harika bir pasta olmuş
    pembiş pembiş ellerine sağlık öpüyo
    rum...

    YanıtlaSil
  2. Canım doğun günün kutlu olsun,daha nice yıllara sevgdiklerimle beraber huzurla sağlıkla ulaşman dileğiyle...Pasta şahane....

    YanıtlaSil
  3. canım arkadaşım çok çok geçmiş olsun.acil şifalar dilerim.nice mutlu ve sağlıkjlı senelere.pastan süper.yarım yamalak buysa tamını merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. gecmis dogum gunun kutlu olsun nursen abla.Ve Allah hepinize sifa versin...

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş doğum günün kutlu olsun canım..Nice nice yıllara....

    YanıtlaSil
  6. kuzum pastan pek güsel görünüyo eline sağlık yeni yaşın kutlu olsun anacım :)
    çocuklarada çok geçmiş olsun sen bu pastadan bol bol at azına enriji olur anacım hastalanana dert deyil,bakana dert çünkü :)

    YanıtlaSil
  7. Canım her işin başı sağlık allah ömürler versin gene gelir yaş günün
    o zaman yazarsın hayat akıp gidiyor saatleri,günleri yakalayabilene ne mutlu.her şey ailenin sağlığı, huzuru varsa güzel
    bu bağlamda yeni yaşını kutlarım,
    bir kutlama daha:) mübarek kurban bayramın kutlu olsun canım sevdiklerinle beraber..

    YanıtlaSil
  8. nice mutlu,sağlıklı yıllara,ayrıca pastana hayran oldum

    YanıtlaSil
  9. Canım benim kızımda 17 kasım doğumlu :))

    Hayırlı yaşların olsun inşallah,evlatlarınla uzun ve sağlıklı bir ömr diliyorum

    öptüm canım, çok çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  10. Canım doğum günün kutlu olsun nice sağlıklı mutlu huzurlu uzun ömürleer diliyorum eşinle çocuklarınla sevdiklerinle...

    YanıtlaSil
  11. canım doğum günün kutlu olsun.sevdiklerinle beraber nice senelere inşallah sağlıkla yaşlanmayı nasip etsin rabbim.ayrıca geçmiş olsun canısım,evlatlarına ve sana allah iyilikler versin.her şey ama herşey gönlünce olsun.haa pastanda çok güzel olmuş hasta falan döktürmüşsün herzamanki gibi:))))

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş doğum günün ve gelecek bayramın kutlu olsun canım..:))

    YanıtlaSil
  13. dogum günün kutlu olsun canım
    Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara...

    YanıtlaSil
  14. fatma48-hazanyagmuru427 Kasım 2009 01:38

    Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.
    canım gecikmişde olsa doğum gününüde ayrıca kutlarım sevgiler

    YanıtlaSil
  15. SEVDİKLERİNLE BİRLİKTE SAĞLIKLI , MUTLU, HUZURLU, BOL KAHKAHALI BİR BAYRAM GEÇİRMEN DİLEĞİ İLE…

    CANIM BU ARADA GEÇ OLDU AMA DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN...PASTAN ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYO İNSAN BUNU YEMEYE KIYAMAZ:)SEVGİYLE KAL:)

    YanıtlaSil
  16. Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın. Hayırlı ve bereketli Kurban Bayramı dilerim.
    Dogum gününüde kutlarım.

    YanıtlaSil
  17. merhaba canım seni arkadaş listeme ekledim sende beni eklersen sevinirim sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Geç kaldım. yeni yaşınız uğur,mutluluk ve herşeyden önce sağlık getirsin.. ben de akrep burcuyum,çekti demekki..Sevgi ve sağlıcakla kalın..

    YanıtlaSil
  19. canım benim kıyamam arkadasımın dogum günüymüş görmedim iyi yaslar ailenle saglıkla arkadasımmmmm-DOGUM GÜNÜN KUTLU OLSUN-sevgiyle öpüyorum

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un