Pazartesi, Kasım 16

MİDYE TATLISI

Geçen hafta yayınladığım günümün menüsünü sizlerle paylaşmaya midye tatlısından başlıyorum arkadaşlar.Bu tatlıyı bir kaç arkadaşımın sitesinde görmüştüm gerçekten yapımı kolay ve lezzeti nefis.Denemenizi tavsiye ederek,tarifini vereyim.
Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yeteri kadar un
  • İçine : iri kıyılmış ceviz
  • Açmak için : nişasta
  • Üzerine : 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
  • Şerbeti için : 4 su bardağı su,4 su bardağı şeker,yarım limon suyu.
Yapılışı
Ön hazırlık olarak tencereye su ve şekeri alalım,yarım limon suyunu ekleyip şerbeti hazırlayalım. Eğer tatlımızı hemen tüketmeyeceksek, şerbetini daha sonra hazırlayıp dökebiliriz. Tatlımızı şerbet dökerken dikkat edeceğimiz nokta biri sıcak biri soğuk olacak.Şerbetini daha sonra döküyorsak eğer,şerbeti ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk tatlımızın üzerine dökelim.
Hamur malzemelerimizi çukur bir kaba alalım,yeterince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örterek 20 dakika kadar dinlendirelim.Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölelim,herbirini servis tabağı büyüklüğünde açalım ve aralarına 1 er tatlı kaşığı nişasta serperek üstüste koyalım.Daha sonra merdane ile büyük yuvarlak açalım ve rulo yapalım.Rulonun bir tarafında birer parmak genişliğinde keselim,kesitiğim tarafı yere koyup elimizle hafif bastıralım,içine ceviz içi koyup katlayalım ve fırın kabımıza alalım.Hamurlar bitince 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağını eritip fırça yarıdımıyla tatlılarımızın üzerlerini yağlayalım.175 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirelim.Şerbetimiz hazırsa fırından alır almaz üzerine şerbeti dökelim.
Afiyet olsun

13 yorum:

  1. arkadaşım iyi haftalar ellerine sağlık birtanem kocaman öptümmmmmmmm

    YanıtlaSil
  2. Enfes görünüyor arkadaşım,ellerine sağlık...Bende denemek istiyorum ama bakalım ne zaman kısmet olacak...

    YanıtlaSil
  3. canımsın ellerine sağlık çok güsel görünüyo tatlın valla canımı çektirdin acep kırk yılda bi kere hamaratlık yapıp bi tatlıda benmi yapsamkine ?
    öpüyorum hayatım seni net çok kötü herzaman gelemiyorum,hayırlı günler dilerim :)

    YanıtlaSil
  4. canım nurşenim ellerine sağlık çk güzel görünüyor,eminim lezzeti de bi o kadar güzeldir,sevgiler bitanem...

    YanıtlaSil
  5. ARKADAŞIM SAĞLIKLI MUTLU VE HUZUZRLU BİR HAFTA DİLİYORUM YAVRULARINLA.TATLI ZATEN MÜTHÜŞ LAF YOK.ELERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyor. Yapımı biraz ev baklavasına benziyor. Tadı da ona benzer sanırım... Ay olsa da yesem...

    Bu arada seni mim.ledim canım. Sorularını bloğumdan alabilirsin.

    YanıtlaSil
  7. fatma48-hazanyagmuru416 Kasım 2009 20:59

    ellerine sağlık arkadaşım tam bayram önünde değişik bir tarif denemeliğim ben bunu hiç duymadım bir kaç sayfada daha gördüm acıklamada getirdiğin için teşekkür ederim anladığım kadarıyla pogaca gibimi katlanıyo sanki daha değişik durmuş yada küçük oldugundanmı böyle şık duruyo bayıldım ben bu tatlıya sevgiler canım

    YanıtlaSil
  8. Nurşencim hem kolay hem nefis görünüyor ellerine sağlık canım .
    listeme aldım denemek isterim .
    öptüm canım.

    YanıtlaSil
  9. canim ellerine saglik benimde beyendigim bir tatli afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  10. yok yok ben gelmeyeceğim bi daha buraya zaraelı çıkıyorum hadi bakalım şimdi işin yoksa yasemin bu tatlıdan buldur ve yeeee
    ama nerdeeee
    nurşennnn neden denizlide değilsinnnn

    YanıtlaSil
  11. Senin bu diş hediği sofran maşallah Halil İbrahim sofrasını geçti, eline sağlık ben de çoktandır denemek istiyordum bu tatlıyı:)

    YanıtlaSil
  12. ellerine saglik canim gercekten denenmesi gereken bir tatli;))

    sevgilerimlee

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık nurşenciğim :)

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un