SÜSLÜ KURABİYE
Diş bulguru menüsüne devam ediyorum arkadaşlar,çok şirin oldu kurabiyeler tavsiye ederim.
Malzemeler
- 1 paket yumuşamış margarin
- 1 türk kahve fincanı sıvıyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- yeteri kadar un.
- Kurabiyeleri tutturmak için çöp şiş
Royal ıcıng için malzemeler
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 2-3 damla limon
- İstenilen renkte gıda boyası
Yapılışı
Hamur malzemelerimizi karıştıralım,yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurumuzu tezgayın üzerine alalım ve 10 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzu 1 cm.kalınlığında açalım ve kurabiye kalıpları ile keserek şekiller verelim. Bu kurabiye şekillerimize çöp şişlerimizi batırıp tepsiye yerleştirelim.175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.Fırından alıp soğumaya bırakalım.
Royal ıcıng yapımı
1 yumurta akı,pudra şekeri ve 2-3 damka limon suyunu cam bir kaseye koyup mikserle bembeyaz köpük olana kadar çırpalım ve kaç renk kullanacaksak ona göre ayrı ayrı kaselere koyup gıda boyası ile renklendirip,soğuyan kurabiyelerimizi süsleyelim ve kurumaya bırakalım.
Süslediğimiz kurabiyelerin birbirine değmemesine özen gösterin,birbirine yapışıyor.Süsleme işlemini en az bir gün önceden yapın,kuruma aşaması uzun sürüyor.Afiyet olsun
canımsın şu anda etkinlik ferahın mutfağında istersseniz oraya gönderiverin bende pazartesi başlayacak link için yemek bloğum verilecek blogsptlara başka türlü girilmiyo çünkü..
YanıtlaSilNurşencim ellerine sağlık çok şeker olmuş kurbişler öpüyorum...
YanıtlaSilYine marifetleri döktürmüşsünüz. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNuşenciğim gerçekten çok şirin olmuş....
YanıtlaSilElelrine sağlık
canım çok nefis görünüyor tam çocuklara göre.
YanıtlaSilbu arada dün gece yazmıştım kürdanlı çıtırlardan yaptım Can bayıldı arkadaşınıda çaya çağırdı gece afiyetle yediler. eşimde bu çok güzel olmuş nerden çıktı deyince dedim gönültadımın tarifi:)))