Cuma, Ocak 8


YENİ YIL,KIZIMIN DOĞUM GÜNÜ VE
BEBEK PASTA

Pastamı 51. P.D.Ç.S etkinliğine evsahipliği yapan japoncekirdegi arkadaşıma gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
Pastaban için
  • 4 yumurta,
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker,
  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt,
  • 4 türk kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
    Kreması için
  • 1 lt.süt
  • Yeteri kadar şeker
  • 1 yumurta
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gr. margarin,1 vanilya
  • 6-7 tane petibör bisküi
    Üzerini süslemek için : 2 paket krem şanti,2 su bardağı soğuk süt,pembe gıda boyası
Yapılışı
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.Un,kabartma tozu ve vanilyayı karıştıp birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Krema yapımı : Tencereye soğuk sütümüzü alalım vanilya, margarin ve bisküi hariç diğer malzemeleri süte ekleyip ocağa alalım, kaynadıktan sonra 50 gr.margarin ve vanilyayı ekleyelim bir iki dakika kaynatıp ocaktan alalım. Ilıyınca mikserle iyice çırpalım ve petibör bisküilerimizi kremamızın içine kırıklayalım ( kremanın akıcılığını alsın diye içine bir kaç bisküi atıyorum). 1 su bardağı sıcak süte,1 tatlı kaşığı kahve ekleyip karıştıralım ( kahve yerine herhangi bir marmelat yada reçel sulandırıp kullanabilirsiniz ) ve pastaban kekimizin iki parçasınıda ıslatalım,kekimizin üst parçasını,streç filmle kapladışımız çukur bir kaba yerleştirelim ( pastaya yuvarlak formu vermek için ),içine kremamızı dökelim,kekimizin ikinci parçasını da üste yerleştirip kenarlardaki fazlalığını kasenin genişliğinde kesip streçle kapatalım ve dolapta bir gün dinlendirelim.
Barbi bebeğin bacaklarını çıkarıp (benimki barbi bebek değil,ikizler bebeklerinin bacaklarının çıkarılmasına kıyamadılar :) ancak bu bebekleri için izin alabildim ) pastanın ortasına bıçakla bir delik açıp bebeği yerleştirelim.
2 paket krem şantiyi 2 su bardağı soğuk sütle yapalım ve üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.


Sevgili kızımın asıl doğum günü 30 Aralık ama biz işgüzarlık yapıp 01 Ocak yazdırdık.Canım kızım doğum gününü gerçek doğum tarihinde kutlamaya kalksa ,yılbaşı telaşı var.Nüfüstaki tarihe göre kutlasa yılbaşının hemen ertesi günü :) herkes yorgun ve uykusuz olacak. İkizlerimizin doğum tarihi 06 Ocak , madem işgüzarlık yapıp gerçek doğum tarihini yazdırmayacaktık,ablalarıyla aynı gün 06 Ocak yazdırıp coşkuyla doğum günü kutlamasına fırsat verseydik.Neyse kızımın 1. yaş günü arada kaynadı valla,pastasını yılbaşı günü yaptım ama ertesi gün 01 Ocakta kestik.Fotoğraflar yılbaşı akşamından,dedim ya arada kaynadı doğum günü. Güzel kızım sağlıkla,mutlulukla nice yaşlara inşaallah.

Yılbaşı akşamı ailecek evdeydik,Rabbim ağzımızın tadını bozmasın.Yeni yıldan sağlık,mutluluk ve huzur istedim.Eee bunların yanında birde bol para verirse Allah oooo tadından yenmez valla :))


7 yorum:

  1. Yeni yılda herşey gönlünüzce olsun.Tüm dilekleriniz gerçekleşsin.Ağzınızın tadı bozulmasın.Miniğinde doğum günü kutlu olsun.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  2. Merhaba arkadaşım..Doğum günü şekerinin doğum günü kutluyorum .Nice yıllara.Pasta çok cici olmuş.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. CANIM BENİM FEYZAMA UZUN HAYIRLI SAĞLIKLI BİR ÖMÜR DİLERİM SEVDİKLERİ VE AİLESİYLE.BU ARADA ÇOK GÜZELMİŞSİN ARKADAŞIM.

    YanıtlaSil
  4. merhaba

    tarifiniz yayımlanmıştır. kızınız çok tatlı maşşallah :) doğum günüsüde kutlu olsun. tekrar beklerim

    sevgiler
    ebru

    YanıtlaSil
  5. canım benim kızının yeni yaşı hayırlı uğurlu olsun ömrü bereketli olsun..
    ellerine sağlık gene beklerim.aldım bir dilim pastandan.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Kizinin yeni yasi hayirli olsun ,nice guzel yillara ins.

    YanıtlaSil
  7. pasta süper olmuş.elinize saglık.kızınıza mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un