Pazartesi, Mayıs 31

ÇİKOLATALI HEDİYE PASTA

Cumartesi günü Aynur'cuğumun (görümcem) doğum günüydü. Birazda rahatsızdı, çocuklar hasta olmasın diye hafta sonu görüşme planı yapmamıştık, daha doğrusu o öyle zannediyordu :) biz cumartesi sabahı elimizde pastayla gittik.Benim pastam ona hediyeydi oda yüzündeki gülümsemeyi bana hediye etti.Sağlıklı,neşeli daha nice yıllara canım,iyiki doğdun.
Hepinize güzel bir hafta diliyorum.Tarifimi P.D.Ç.S Etkinliğinin evsahibesi arkadaşım gelibolu17 ye gönderiyor,bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler
Pastaban için
6 yumurta
4,5 türk kahvesi fincanı şeker
6 türk kahvesi fincanı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı sıcak su
1 kabartma tozu
1 vanilya
Kreması için
3 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1,5 tatlı kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao (silme)
1 küçük paket bitter (40 gr.)
1 yemek kaşığı margarin
Çikolata sos için
Yarım çay bardağı krema
40 gr. bitter çikolata
40 gr. sütlü çikolata
Süslemek için
Damla çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup çırpalım sırasıyla ,sıvıyağ,sıcak su,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.Kek karışımımızın 3de 1 irini  yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayalım,( eğer kakaolu ebruli bir görüntü olsun istiyorsanız,küçük bir kase ayırıp kakao karıştıralım ve desenler yapalım) geri kalanını yağladığımız kalıbımıza dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Tepside olan kekimiz daha çabuk pişecektir,kurutmadan alalım ve fırından alınca soğutmadan şeritler halinde keselim yoksa kuruyup sertleşiyor ve kesme işlemi zorlaşabiliyor,diğer kekimizi kürdan batırarak pişmesini test edelim ve fırından çıkaralım.Soğuyunca ikiye bölelim.
Kremamız için sütü tencereye alalım margarin ve çikolata hariç diğer malzemeleri süte ekleyip ocağa alalım,çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha pişirip çikolata ve margarini ekleyelim.Margarin eriyince ocaktan alalım.
1 su bardağı sıcak su yada süte bir tatlı kaşığı nescafe koyup pastabanımızın iki parçasını da ıslatalım. Pastabanın alt parçasını servis tabağımıza alalım,kremamızı döküp eşit şekilde yayalım,üst parçasını da yerleştirelim.Pastanın kenarlarına kremamızdan çok ince bir tabaka sürelim (şerit keklerimizi pastaya sabitlemek için) ve şeritlerimizi çevresine yerleştirelim.Kek kalıbımızın kelepçesini geçirip biraz sıkıştıralım ve buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirelim.
1 su bardağı sütle krem şantimizi yapalım ve pastamızın çevresine krema torbasıyla yada krema şırıngasıyla sıkalım.(Bunlar yoksa şantiyi buzdolabı poşetine alalım,köşesinden küçük bir delik açalım ve sıkma işlemini yapalım)
Diğer tarafta kremamızı büyük bir cezveye yada küçük bir tencereye alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtalım,ocaktan alalım içine bitter ve sütlü çikolatayı kıralım.Karıştırarak hem erimesini hemde homojen bir kıvam almasını sağlayalım.Ilık hale gelene kadar bekleyelim ve pastanın üzerinde bıraktığımız boşluğa dökelim.
Üzerini damla çikolatalarla süsleyelim.
Afiyet olsun

7 yorum:

  1. Sevgili arkadasim, öncelikle biraktigin nazik yorumuna cok tesekkür ediyor, bu harika tarifin icin de ellerine saglik diyorum.... Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık.gönlü güzel arkadaşım,şimdi yayınladım pastanı.çok teşekkürler sevgiler,gene beklerim...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik nefis görünüyor canim afiyet seker olsun öptüm.

    YanıtlaSil
  4. merhaba arkadaşım,nasılsın..çok şık bir pasta bu ellerine sağlık,yiyenlere de afiyet olsun,sevgiler....

    YanıtlaSil
  5. Canım görümcene mutlu yıllar diliyorum pasta harika ötesi olmuş:))

    YanıtlaSil
  6. ellerınıze saglık cok hos gorunuyor katılımınız ıcın tsk ederız

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un