ÇİKOLATALI PASTA
Bu tarifimi canım arkadaşım papatyam'ın ev sahibeliğini yaptığı "hobidünyam woman forum yemek etkinliği "4" pastalar ve kekler " etkinliğine gönderiyorum,kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
- Pastaban için
- 4 yumurta
- 3 türk kahvesi fincanı şeker
- 4 türk kahvesi fincanı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- Yarım kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao (silme)
- 1 küçük paket bitter (40 gr.)
- 1 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı krema
- 40 gr. bitter çikolata
- 40 gr. sütlü çikolata
- Ülker haribo marshmalow
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup çırpalım (aslında bu aşamada,yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı çırpmak gerekiyor ama ben biraz tez canlılık yapıyorum :) sırasıyla ,sıvıyağ,sıcak su,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağladığımız kalıbımıza dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Kürdan batırarak pişmesini test ettiğimiz pastabanımızı fırından çıkaralım.Soğuyunca ikiye bölelim.Mümkün olduğunca pastabanı önceden yapıp streç filme sarıp 1 gün bekletin.Gerçi bu bende çok mümkün olmuyor,kafama esince kalkıp yapıyorum :)
Kremamız için sütü tencereye alalım margarin ve çikolata hariç diğer malzemeleri süte ekleyip ocağa alalım,çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha pişirip çikolata ve margarini ekleyelim.Margarin eriyince ocaktan alalım.
1 su bardağı sıcak su yada süte bir tatlı kaşığı nescafe koyup pastabanımızın iki parçasını da ıslatalım. Pastabanın alt parçasını servis tabağımıza alalım,kremamızı döküp eşit şekilde yayalım,üst parçasını da yerleştirelim.
1 su bardağı sütle krem şantimizi yapalım ve pastamızın çevresine krema torbasıyla yada krema şırıngasıyla sıkalım.(Bunlar yoksa şantiyi buzdolabı poşetine alalım,köşesinden küçük bir delik açalım ve sıkma işlemini yapalım)
Diğer tarafta kremamızı büyük bir cezveye yada küçük bir tencereye alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtalım,ocaktan alalım içine bitter ve sütlü çikolatayı kıralım.Karıştırarak hem erimesini hemde homojen bir kıvam almasını sağlayalım.Ilık hale gelene kadar bekleyelim ve pastanın üzerinde bıraktığımız boşluğa dökelim.
Üzerini süslemek için ülker hariboları fırında ısıtarak biraz yumuşatalım,tezgaha bir miktar pudra şekeri dökelim,üzerine yumuşayan haribolarımızı alalım,hariboların üzerine de pudra şekeri döküp merdane ile açıp şekillendirelim.
Afiyet olsun
Nurşenciğim ellerine sağlık güzel bir pastayla katılmışsın teşekkü
YanıtlaSilrederim arkadaşım bana mail ile yollarsan daha iyi olur çünki ben hepsini birlikte yayına alacağım için orada birikecekler haziranın 15 inde yayınlayacağım hem bloğumda hemde hobidünyam woman forumda üye olmanı da tavsiye ederim forumumuz çok kaliteli sevgiler
bence sade bir şıklık olmuş.ellerinize sağlık
YanıtlaSilharika birşey olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSileline sağlık süper olmuş
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Nurşen'ciğim ellerine sağlık çok şık bır sunum olmus sevgiler
YanıtlaSilpastahane vitrininden fırlamış gibi pastaların ellerine sağlık canım öpüyorum.
YanıtlaSilCanım nasıl güzel bir pasta bu,bayıldım....
YanıtlaSilNurşen ciğim aldım mailini çok teşekkür ederim canım devamını da bekliyorum muhabbetle kal
YanıtlaSil