Pazartesi, Eylül 20

 NİLÜFER TATLISI
Hepinize iyi haftalar diliyorum arkadaşlar ve hepinizin geçmiş Ramazan Bayramını kutluyorum.Umarım şeker tadında bir bayram geçirmişsinizdir.Biz bayramda Bolu'daydık,bayram telaşı ve yol hazırlığı bir araya gelince Bayramınızı kutlayacak vaktim olmadı.Bizim bayramımız biraz eziyetli geçti,bayramın ikinci günü akşamı küçük kızım Feyza ateşlendi,sanırım Ankara'nın havasından sonra Bolu'nun temiz havasını yadırgadı :) ve o gün bu gündür yanii 10 günü aşkın bir süredir kızımla birlikte gece 5 den önce hiç yatmadık.Çok abartılı bir ateşi olmamasına rağmen çok fazla huzursuz ve mızmızdı.Tıpkı babası ve ikizlerimden Merve gibi,babamız biraz hasta olsun alır eline kağıtı kalemi Bodrumdaki yazlık eşime,daireler birer tane çocuklarıma diye vasiyetini yazar :) Hastalığı abartılı yaşayınca,vasiyette böyle hayal ürünü oluyor tabii :)) 10-12 gündür küçük kızım Feyza bu gece saat 1 gibi uyudu ve bir daha uyanmadı çok şükür ve bende sabaha kadar deliksiz uyudum.Geçen hafta Pazartesi ikizlerim kreşe başladılar onların heyecanını bile yaşıyamadım.Sabahları uykusuzluktan sarhoş olmuş bir halde onları hazırlayıp gönderiyordum.
Sevgili Sena Çeyiz ( http://www.pikolar.blogspot.com/ )  arkadaşım bayram öncesi başlattığımız Bayram tatlıları etkinliğine tatlı göndermek istedi fakat arkadaşımın bloğu elişleri ağırlıklı olduğu için tarifi kendi bloğunda yayınlayamadı.Bende arkadaşıma tarifi bana göndermesini ben bloğumda yayınlayıp daha sonra sonra blogkulübünde yayınlayabileceğimi söyledim,canım arkadaşım bana tarifi mail atmış ama kızımın hastalığından ötürü pc.yi açmaya fırsatım olmamıştı.Yüreği güzel arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum ve tarifine geçiyorum.
Malemeler
  • 1 Yumurta
  • 1 pk Kabartma tozu
  • 1 fincan Yoğurt
  • 1 fincan Sıvı yağ
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un ( 1 pk vanilya, 1 çy zencefil veya 2 çk mahleple tatlandırabilirsiniz)
  • Şerbet için :
  • 2 su bardağı Şeker
  • 2,5 su bardağı Su
  • 1/4 limon suyu
YAPILIŞI
Bütün malzemeyi karıştırıp, kulak memesi kıvamında hamur hazırlıyoruz. Hamuru ince olmayacak şekilde açıp, değişik boylarda 3 bardakla kesiyoruz. Kestiğimiz yuvarlaklara 4 tarafından küçük kesikler yapıyoruz. Kesikler üst üste gelmeyecek şekilde üst üste koyup ortasına parmağumızla yumuşak bastırıp kuyucuk yapıyoruz. Kızgın yağda üzerine kaşıkla kızgın yağı döke döke pişiriyoruz. Çiçek şeklini alıp kızarınca yağdan alıp, soğuk şerbetin içine bırakıyoruz. Kaşık yardımıyla, şerbetten üzerine döküyoruz. ortasını istediğimiz reçelle süslüyoruz.
Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun arkadaşım.
    Tatlıyı beğendiğine çok sevindim, yazınla beni onure ettin, sağ ol...

    Kuzucuğunu da öptüm seni de :)
    Hoşçakal...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim bende bir kez yapmistim almanlarin cok eski bir hamur isleri tarifinden almistim .Emeklerine saglik öptüm.

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun arkadaşım insanın evladı hastalanınca canı hiç bir şey yapmak istemiyor Allah şifa versin

    YanıtlaSil
  4. Canım ya çok geçmiş olsun.Ben de tatilden dönemedi bu kız diyordum:)çocuk ve evin babası hasta oldumu felaket:))sen de çok güzel anlatmışsın ilahi valla:))ömrün ol olsun inşallah.okullar açıldı prenseslerede başarılar dilerim.çok öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  5. canımcım feyzaya çok üzüldm çk çok geçmiş olsun hayatım.ciddi bişey olmamasına sevindim.insanın içi acıyor evladı cıss olunca inan.geçmiş bayramın mübarek olsun nurşenim.tekrardan geçmiş olsun ben de yeni geldim tatilden.yoktum ankarda.tatlım sana rulo kazandibi tarifimi göndrdim blogspotumda.alırsan sevinirim.gerçi eski bir yayın.inan evde duramadım son zamanlarda.çok öptüm tatlım...sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. canım geçmiş olsun , bende bir bakıyorsun herkesi dolaşıyorum bir ara durulup hiç birşey yapmak istemiyorum birkaçgündür bu moddayım öpüyorum canım.

    tatlı tarifleride çok hoş ve değişik teşekkürler

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un