Cuma, Eylül 3


ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK DOLMA

Bizim evin vazgeçilmezi dolma,kızlarım ' anne boğazıma takılıyor ' deyip biberlerini yemezler ama içine bayılırlar,oğlum dışarda yiyip gelse bilse farketmez illaki yer.Ee yemek yemeyi seven bir aileyiz,Allahtan öyleyiz de yemek yapmak gerçekten bir zevk oluyor.Düşünsenize yemek yapıyorsunuz ama yiyen yok :(  var böyle bir iki arkadaşım eşi ve çocukları çok yemek seçiyorlar,akşam olmaya başlayında karınları ağrıyor ayy akşama ne yapsak diye düşünmekten :) 
Tarifimi canım arkadaşım mintininmutfağı 'nın ev sahipliğini yaptığı "Sahur Lezzetleri Etkinliğine" sevgilerimle birlikte bu tarifimi de gönderiyorum. Kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
  • 10-11 tane dolmalık biber
  • 2 tane dolma yapmaya uygun patlıcan 
  • 3-4 tane dolmaya uygun kırmızı biber
  • İç malzemesi
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş ortaboy sarımsak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 orta boy domates
  • yarım demet maydanoz
  • yarım deme dereotu
  • 10-12 dal taze nane
  • 10-12 dal taze reyhan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz
  • Biberleri kapatmak için 3 ortaboy domates
  • 1 tatı kaşığı biber salçası
Yapılışı
Biberlerimizin içini çıkaralım,patlıcanlarımızı yeteri kadar uzunsa 3 e bölüp içlerini bıçakla yada oyacakla oyalım.Patlıcanların içlerini atmayalım,ince doğrayıp soğanlarla birlikte kavurun.
Soğan ve sarımsaklarımızı yemeklik doğrayıp,palıcanlarımızın içleri ile birlikte  zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavuralım.
Pirincimizi iyice yıkayıp soğanlara ekleyelim,tuzunuda ilave ederek  1-2 dakika kavuralım,rendelediğimiz 3 domatesi,ince kıydığımız maydanoz,nane,dereotu,reyhanıda ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Bir kaç dakika bekletip demlendirdiğimiz içimizi biberlerimize ve patlıcanlarımıza doldurup ( etli olmadığı için biberlerimize dolu dolu iç koymuyoruz ki içimiz biberlerin dışına taşmasın yada biberler patlamasın ) tenceremize yerleştirelim ( biberlerimize çatalla yada bir bıçakla 2-3 yerinde delikler açalım ki güzel pişsin).Üzerlerine domatesle kapak yapalım,1 tatlı kaşığı biber salçasını 2 su bardağı kadar suyla sulandırıp tencereye ekleyelim,tuz ve yarım çay bardağı zeytin yağınıda ekleyip ocağa alalım.Biberler yumuşayınca dolmamız hazır.
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. selam gülsenciğim,
    yorumunu okuyunca nasıl da güldüm :) Allah da seni güldürsün ia...
    pasta süslemelerine gelince. sanırım son postum gözünden kaçtı. MORLU PASTA..
    ve yine sanırım sorularının cevaplarını orada bulacaksın. Ve denemelerden sakın cayma, eminim daha güzellerine imzanı atacaksın :)
    sevgiler, hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.selamlar

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Zeytinyağlı dolmayı çok severim. Hayırlı iftarlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. GÜLÜM GÜL YÜZLÜ GÜZEL MARİFETLİ ARKADAŞIM.ELLERİN DERT GÖRMESİN TABLO GİBİ OLMUŞ KARIŞIK DOLMAN MAŞALLAH.TARİFİNİ YAYINLADIM CANIM.KATILIMLARIN VE DESTEĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM ÇOK.ETKİNLİĞİNE MUHAKKAK UĞRAYACAĞIM.SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  5. tüh ben kaçımışım etkinliği. neyse bir dahakine inşallah.

    YanıtlaSil
  6. offfffffff yaaaaaaa ne severim ama dolmayı özelliklede biber dolmasını görünce dayanamadım yazayım dedim canımm ellerine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un