3 KATLI GÜLLÜ PASTA
8 yumurta
6 türk kahvesi fincanı şeker
8 türk kahvesi fincanı un
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı sıcak su
1 kabartma tozu
1 vanilya
Kreması için
Kremamız için sütü tencereye alalım margarin ve çikolata hariç diğer malzemeleri süte ekleyip ocağa alalım,çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha pişirip çikolata ve margarini ekleyelim ve ocaktan alalım.
1 su bardağı su yada süte bir tatlı kaşığı nescafe koyup pastabanlarımızın iki parçasını da ıslatalım.Pastabanın en büyük alt parçasını servis tabağımıza alalım,kremamızı döküp eşit şekilde yayalım,üst parçasını da yerleştirelim orta kısmına biraz krama sürüp bir küçük boy pastabanımızın bir parçasını koyalım ve krema döküp diğer parçayıda koyalım orta kısmına biraz krema sürüp en küçük pastaban parçamızın brini yerleştirip krema sürelim ve ikinci parçasını yerleştirelim.
1,5 su bardağı sütle krem şantimizi yapalım ve pastamızın çevresine krem şantimizi düzgün bir şekilde sürelim ve pastamızı buzdolabına alalım.
Diğer tarafta şeker hamurumuz için yumurta akı ve limon suyuna yavaş yavaş pudra şekerini ekleyerek yedirip yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Kullanacağımız kadar alıp gerisini streçe saralım ve istediğimiz renkte renklendirip istediğimiz şekiller yaparak pastayı süsleyelim.
Afiyet olsun
Bilgisayarımdaki foto arşivime bakarken gözüme takıldı bu pasta,Temmuzun 9 unda yapmıştım pardon kızlarla birlikte yapmıştık :) tam tarihi hatırlıyorum çünkü hem eşimin doğum günü hemde evlilik yıldönümümüzdü.O arada etkinlikler oldu ve hava çok sıcaktı derken blogumla bir süre ilgilenememiştim ama daha sonra neden görmedim bilmiyorum.Değişik bir şeker hanuru tarifi kullandım,sevgili arkadaşım
http://pasasofram.blogcu.com/ da görmüştüm,yapılışı kolaydı ve bu pastada denemek istedim.Deneme sonucu bu değişik şeker hamuru hakkında ki izlenimim şöyle.1. si çok çabuk sertleşiyor,kullanacağınız kadar alıp gerisini streçe sarıp hava alıp kurumasını engelleyin. 2. side kolay şekil alıyor ama kurumuş bile olsa krem şantinin üzerine koyduğunuzda şantinin nemiyle eriyip yamuk yumuk bir şey oluyor :)) ilk yaptığımda pastamız aynen böyleydi ama ertesi gün minik toplarımızdan ve kalp şekillerimizden pek eser yoktu.
http://pasasofram.blogcu.com/ da görmüştüm,yapılışı kolaydı ve bu pastada denemek istedim.Deneme sonucu bu değişik şeker hamuru hakkında ki izlenimim şöyle.1. si çok çabuk sertleşiyor,kullanacağınız kadar alıp gerisini streçe sarıp hava alıp kurumasını engelleyin. 2. side kolay şekil alıyor ama kurumuş bile olsa krem şantinin üzerine koyduğunuzda şantinin nemiyle eriyip yamuk yumuk bir şey oluyor :)) ilk yaptığımda pastamız aynen böyleydi ama ertesi gün minik toplarımızdan ve kalp şekillerimizden pek eser yoktu.
Malzemeler
Pastaban için
Kreması için
- 4 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao (silme)
- 100 gr. bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı margarin
Üzerine
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
Değişik şeker hamuru için
- 3-4 damla limon suyu400 gr. pudra şekeri (kıvamı yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak)İstediğiniz renkte gıda boyası
- 1 yumurta akı
Kremamız için sütü tencereye alalım margarin ve çikolata hariç diğer malzemeleri süte ekleyip ocağa alalım,çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha pişirip çikolata ve margarini ekleyelim ve ocaktan alalım.
1 su bardağı su yada süte bir tatlı kaşığı nescafe koyup pastabanlarımızın iki parçasını da ıslatalım.Pastabanın en büyük alt parçasını servis tabağımıza alalım,kremamızı döküp eşit şekilde yayalım,üst parçasını da yerleştirelim orta kısmına biraz krama sürüp bir küçük boy pastabanımızın bir parçasını koyalım ve krema döküp diğer parçayıda koyalım orta kısmına biraz krema sürüp en küçük pastaban parçamızın brini yerleştirip krema sürelim ve ikinci parçasını yerleştirelim.
1,5 su bardağı sütle krem şantimizi yapalım ve pastamızın çevresine krem şantimizi düzgün bir şekilde sürelim ve pastamızı buzdolabına alalım.
Diğer tarafta şeker hamurumuz için yumurta akı ve limon suyuna yavaş yavaş pudra şekerini ekleyerek yedirip yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Kullanacağımız kadar alıp gerisini streçe saralım ve istediğimiz renkte renklendirip istediğimiz şekiller yaparak pastayı süsleyelim.
Afiyet olsun
Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilCanım arkadaşım hazır zannettim inan elerine sağlık...
YanıtlaSilKüçük hanımlarda çok tatlı :D
Sevgili Nurşen, pastan harika görünüyor,eline sağlık. Sana nice mutlu yıldönümleri dilerim. Sevgilerimle...
YanıtlaSiltatlım bu aralar fazla uğrayamıyorsun kızların koşuşturmaları var sanırım. ikizler ve pastan çok hoş görünüyor.
YanıtlaSilhem eşinin doğum günü hemde evlilik yıldönümünüz kutlu olsun arkadaşım,senin ve kızlarında ellerine sağlık ne hoş bi pasta olmuş böyle :)
YanıtlaSilnurşencim ne kadar şık olmuş ellerinize sağlık senin ve kuzularının.çok öpüyorum sevgiler
YanıtlaSilMerhaba, pasta çok güzel olmuş. Hepinizin ellerine sağlık. Sevgiler Nesrin
YanıtlaSilnurşenim pastan çok güzel olmuş canım kardeşim tatlı kızlara afiyet şifa olsun inşallah eline koluna sağlık paylaştığın için çok teşekkürler
YanıtlaSil