Perşembe, Ekim 14

VİŞNE JÖLELİ CHEESCAKE


Hepinize selamlar arkadaşlar,daha önce yazmıştım Merve'cim hastaydı şimdi Sude'cim ve enküçüğüm Feyza'cım da hasta.Ne kadar korusamda Mervenin bardağını,tabağını,kaşık çatalını ne kadar ayırsamda faydası olmadı diğerleride hastalıktan nasibini aldı.Bazen dışarı çıktığımda rastlıyorum çocukların sırtında hırka yok ayağında çorap yok oynuyor dışarda ama hiç hastalık belirtisi de yok :)  Acaba benmi çok pipirikli davranıyorum,havalar soğumaya başlayınca aman üşümesinler diye sırtlarından yelek,ayaklarından çorap ve terlik eksik etmem,soğuk içecek içirmem,banyodan sonra hemen saçlarını kuruturum.Yinede hastalık bizde sürekli misafir.Kızları 2 gündür kreşe göndermiyoruz,yarın daha iyi olurlarsa gidecekler.Ne diyelim Allah beterinden saklasın,Allah bütün çocukları korusun.Şimdi sizi Cheescake le başbaşa bırakıyorum.
Malzemeler
Taban hamuru için
  • Yarım paket margarin
  • 1,5 - 2 su bardağı kadar un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • Yarım su bardağından biraz fazla iri kıyılmış ceviz
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
Cheescake için 
  • 400 gr labne peyniri
  • 200 gr.krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 vanilya
Vişne sos için
  • 1 su bardağı  tane vişne
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı
Önce margarin,pudra şekeri,vanilya,kabartma tozu ile çok sert olmayan bir hamur yapalım cevizide ekleyip, tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımızın altına elimizle bastırarak yayalım ve 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim ve fırından alalım.
Kremayı, labne peynirlerini ve şekeri çukur bir kaba alıp çırpalım,yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.Yumurtaları karıştırınca mikseri bırakalım ve kaşıkla karıştırarak unu ve vanilyayı ekleyelim, ( kekimizi kalıba dökmeden önce,karıştırma kabının içindeyken tezgaha bir kaç kez vurun,bu kekin içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını ve pişerken kekin çatlamasını önleyecek,gerçi bu işlemi yapsakta illlaki bir çatlama gerçekleşiyor :) ) 
Fırını 160 dereye ısıtalım ve kekimizi yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirelim.Piştikten sonra soğuyana kadar fırından çıkarmayın ve pişen cheescake inizi bir gece buzdolabında beklettin.
Bir kaba vişne tanelerini,vişne suyunu ve şekeri koyup karıştıralım ocağa alalım,diğer tarafta yarım su bardağı su ile nişastayı sulandıralım ve kaynamaya başlayan vişnelere ekleyelim bir iki taşım kaynadıktan sonra soğumuş olan cheescake in üzerine dökelim,soğuyunca servis edelim.
Afiyet olsun 

10 yorum:

  1. canım çok güzel ve emek isteyen bir pasta ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. canım tatlı kızlarınada çok geçmiş olsun mevsim değişikliği nedeniyle bu bütün çocuklarda hatta büyüklerde bile var bulablirsen kestane balı ile limonu bir tatlı kaşığı bala limon sık çocuğa içir çok faydasını gördüm inanıntekrar çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık .prenseslerime geçmiş olsun.
    uyar-dan arkadaşın bal tarifini dikkate al bizim evin vazgeçilmezidir. çok iyi geliyor.
    birde sabahları bir kaşık pekmez çocukların direncini artırır . sık keyfi kaçtığı için benim büyük oğluşa bile veriyorum:))

    sevgiler sağlıklı günler olsun inş.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Kızlarınıza çok geçmiş olsun,biz de aynı durumdayız,tez zamanda şifa diliyorum..
    Pasta çok leziz görünüyor,ellerinize sağlık.
    Cici pazarlar

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun. bu arada cheescake harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Canım; ellerine sağlık, harika olmuş. Nursen' ciğim blogumda ödülün var gelip alabilirmisin :)

    YanıtlaSil
  7. Gecmis olsun nursencigim.Cocuk bu hastalanir bir gun iyi bir gun hasta olurlar,birde havalarin dengesiz oluslari onlari ve bizi hasta etmege yeter. Bu aradacheescake cok nefis gorunuyor.Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  8. Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Kurban Bayramın kutlu olsun... Tüm arkadaşların Kurban Bayramı?nı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun!

    YanıtlaSil
  9. Yavrulara geçmiş olsun. Bir bardak portakal ve mandalin suyuna, 1 yemek kaşığı pekmez'i deneyin. Pekmezin ve portakalın en iyi emildiği hali bu şekliymiş ve özellikle gribe direnci artırıyor.

    YanıtlaSil
  10. Tarif Gezgini sizi ziyaret etti...

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un