Çarşamba, Şubat 23

PATATESLİ RULO BÖREK

Bizim evde ne kadar çok tüketilir patates,tamam Bolu patatesi çok güzel olur  ee patateste herşeye yakışır ve besleyicidirde ama bu kadar da abartmamak lazım demi ama.Ben daha patatesin 'pa' sını derken oğlum 'patates salatası' der,ikizler 'hayır anne patates kızartması' diye bağırır,çocuk milleti neden bu kadar sever patates kızartmasını onuda hiç anlamış değilim.Sağolsun ablacım (abla dediğime bakmayın o benim küçük annem :) ) her sene ektiği patateslerden bana 3 çuval kadar veriyorda ağız tadıyla patates tüketiyoruz yoksa yaza girerken patates bitiyor ve biz market patatesini hiç sevmediğimiz için ablacığımın yeni mahsul patatesi çıkana kadar umma oluyoruz vallahi :)) Geçen gün oğluma patates salatası yapiim dedim ( o kadar çok seviyorki sabah kahvaltıda bile soruyor 'anne patates salatası kaldımı' diye :) )  baktım dolabımda milföy hamurum var,patatesi biraza fazla haşladım ki kızlarımında gönlü olsun.Çok şirin oldular ee çocuklarda bayılır böyle alengirli şeylere :)
Televizyondan ve gazetelerden görüp okuduğumuz haberlerden, libyadaki türk kardeşlerimiz ve orada yaşayan halk için yüreğimiz kan ağlıyor.Umarım bu gidişe bir dur diyen olur ve bu acı bekleyiş biter. Eşi,dostu, evladı  libyada olanlara sabırlar diliyorum,tüm dualarımız onlarla birlikte.Sevgili arkadaşımız cafepepelada libyada bulunan bir arkadaşımız umarım eşi ve çocuğuyla birlikte iyidir ve en kısa zamanda iyi haberlerini alırız.Allah yar ve yardımcıları olsun.
Malzemeler
  • 5 tane kare milföy hamuru
  • 5 haşlanmış patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 kay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • üzerine 1 yumurta,çörekotu ve susam
  • börekleri tutturmak için kürdan
Yapılışı
3 yemek kaşığı sıvıyağda ince kıydığımız kuru soğanı pembeleştirelim nane,pulbiber ve tuzunu ekleyip karıştıralım ve rendelediğimiz patatesleri ekleyip 2 dakika kadar kavurup ocaktan alalım.
Milföy hamurlarımızı tezgahın üzerinde 15 cm. kadar uzunluğunda dikdörtgen şeklinde açalım,patatesli harcı üzerine çok kalın olmayan bir tabaka halinde yayalım ve milföy hamurunu uzun tarafından başlayıp rulo yapalım.Ruloyu 1,5 cm. kalınlığında kesip,hamurun açılmaması için kürdanla tutturarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım,üzerine yumurta sürüp susam ve çörekotu serpelim.175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. nurşencim yarasın yavrularına.ellerine sağlık.ablcığınında emeğine.küçük hanımları çok öptüm.sanada en içten sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çoknefiiissss:)
    öptüm canım çok yoğunsun sanırım bu aralar

    YanıtlaSil
  4. milföy hamurundaki son noktayı merak ediyorum. Süper bir fikir daha önce hiç görmemiştim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık arkadaşım.bencede patates olsunda ne olursa olsun derim.börek harika olmuş.öpüyorum.

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un