BAKLAVA YUFKASINDAN TAVUKLU BÖREK
Malzemeler
İç harcı hazırlamak için tavuk etini küçük kuşbaşı doğrayıp, bir tavada ince doğradığımız soğanlarla sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra tavuk etlerini ekleyelim,suyunu salıp çekene kadar pişirelim, salçasını ekleyip biraz daha kavuralım. Garnitür ve baharatları ekleyip 3-4 dakika daha soteleyip ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Büyükçe bir kasede ara sos malzemelerini çırpalım. Yufkalardan 1 tanesini tezgaha serelim ara sosu sürmeden ikinci yufkayı üzerine serelim fırça ile her tarafına sos sürüp 3. yukayı üzerine serip, yine ara sosdan sürelim, aynı işlemi yaparak üstüste 7 yufka yapalım ,ardından da iç harçdan yufkanın uç kısmına şerit halinde koyup böreği çok sıkı olmayacak şekilde saralım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Tüm yufkala aynı işlem yapdıktan sonra böreğin üzerine önce ara sosdan ardından da nar gibi kızarması için ayırdığımız 1 yumurta sarısını sürüp,üzerine susam serpelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirelim. | |
Afiyet olsun |
baklava yufkasının böreğini çok seviyorum canım.tavukluda harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilEllerine saglik canim hayirli aksamlar öptüm
YanıtlaSilçıtır çıtır bir börek olmuş...
YanıtlaSilellerinize sağlık.sevgiler...
mayısta günün var mutlaka yaparım tahminimce çok güzel olmuştur bebişim
YanıtlaSil