Cuma, Nisan 15

BAKLAVA YUFKASINDAN TAVUKLU BÖREK



Malzemeler
  • 56 adet baklava hamuru
  • Ara sosu için:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta (1 inin sarısı ayrılacak )
  • İç Harç İçin:
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 2 büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı garnitür
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber,1 çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığu tuz.
Yapılışı

İç harcı hazırlamak için tavuk etini küçük kuşbaşı doğrayıp, bir tavada ince doğradığımız soğanlarla sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra tavuk etlerini ekleyelim,suyunu salıp çekene kadar pişirelim, salçasını ekleyip biraz daha kavuralım. Garnitür ve baharatları ekleyip 3-4 dakika daha soteleyip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Büyükçe bir kasede ara sos malzemelerini çırpalım.
Yufkalardan 1 tanesini tezgaha serelim ara sosu sürmeden ikinci yufkayı üzerine serelim fırça ile her tarafına sos sürüp 3. yukayı üzerine serip, yine ara sosdan sürelim, aynı işlemi yaparak üstüste 7 yufka yapalım ,ardından da iç harçdan yufkanın uç kısmına şerit halinde koyup böreği çok sıkı olmayacak şekilde saralım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
Tüm yufkala aynı işlem yapdıktan sonra böreğin üzerine önce ara sosdan ardından da nar gibi kızarması için ayırdığımız 1 yumurta sarısını sürüp,üzerine  susam serpelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun

4 yorum:

  1. baklava yufkasının böreğini çok seviyorum canım.tavukluda harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim hayirli aksamlar öptüm

    YanıtlaSil
  3. çıtır çıtır bir börek olmuş...
    ellerinize sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. mayısta günün var mutlaka yaparım tahminimce çok güzel olmuştur bebişim

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un