Pazartesi, Nisan 4


ÇİÇEK DEMETİ PASTA

Bloglarımızdaki sorun tam anlamıyla giderildimi sanırım,sabah kalkıp blogu açıyordum ama 10 dakka sonra tekrar kapanıyordu.Umarım bundan sonra bir sorun yaşamayız.Bu gün pazartesi yeni bir haftaya başlıyoruz,hepinize güzel ve sağlıklı bir hafta diliyorum.Uzun zamandır uzak kaldığım bloguma,günümde yaptığım çiçek demeti pastamla  açılış yapmak istiyorum.Pasta tadında bir hafta olsun.

Malzemeler Pastaban için
  • 5 yumurta
  • 3,5 türk kahvesi fincanı şeker
  • 5 türk kahvesi fincanı un
  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
Kreması için
  • 4,5 su bardağı süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 çay bardağı un 
  • 2 çay bardağı şeker
  • 50 gr. tereyağı
  • 1 vanilya
Arasına : 1 su bardağı damla çikolata

Çikolata Ganaj İçin
  • 1 paket krema
  • 80 gr.bitter çikolata
  • 40 gr. sütlü çikolata
Süslemek için
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su barağı süt
  • Gıda boyası
Yapılışı
Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup 5 dakikaya yakın çırpalım sırasıyla ,yoğurt,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kalıbımıza dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Kürdan batırarak pişmesini test ettiğimiz pastabanımızı fırından çıkaralım.Soğuyunca 3 e bölelim.
Kremamız için sütün ve şekerin yarısını tencereye alalım.
Diğer tarafta 3 yumurta sarısını,nişastayı,unu,şekeri ayırdığımız sütle çırpalım.
Ocaktaki süt ve şeker karışımı kaynamaya başlayında bir kaç kaşık nişastalı karışıma alıp alıştıralım ve tencereye döküp çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.
Krema biraz ılıyınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
1 su  bardağı süte 2 tatlı kaşığı şeker atıp karıştıralım .Pastabanın ilk parçasını servis tabağına alalım şekerli sütle biraz nemlendirip kremanın yarısını koyup yayalım damla çikolatanın yarısını serpelim, pastabanın 2.parçasınıda nemlendirip kalan kremayı yayalım ve damla çikolata serpelim,son pastabanıda koyup buzdolabında dinlenmeye bırakalım .
Çikolata ganaj için ortaboy bir tencereye kremamızı alalım,ocakta kaynama noktasına getirelim,içine bitter ve sütlü çikolatamızı kıralım ara ara karıştırarak çikolatanın hem erimesini hemde homojen bir kıvam almasını sağlayalım.Soğuduktan sonra mikserle 2-3 dakika kadar çırpalım.Hazırladığımız ganajla pastanın her tarafını kaplayalım.
Yarım su barağı süte 1 paket krem şantiyi ekleyip çırpalım,istediğimiz renklerde gıda boyası ile renklendirip,  pastanın süslemesini yapalım.
Afiyet olsun

7 yorum:

  1. harika görünüyor.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. o kadar güzel görünüyorki canım.sanki çiçek bahçesi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Selam Nursenciğim
    ellerine sağlık çiçek demetin çok şık oluş canım sana da çiçekler kadar güzel bir hafta dilerim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. sevgili nurşenim,bayıldım ben bu pastaya tamda bahara uygun olmuş,ellerine sağlık birgün ankaraya gelirsem bu pastadan istiyorum...:))) sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. cicek demetini harika görünüyor elinize emeginize saglik

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım benim harika görünüyor

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor.Böyle bir pastaya kim hayır diyebilirki.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un