Pazartesi, Aralık 26


PATATES KÖFTESİ

Yine yeni bir haftaya girdik,hafta sonu yağan karla birlikte Ankara yeni haftaya bembeyaz başladı (en azından burası öyle :) )  yılın son haftası,artık 2011 can çekişiyor,2012 ise doğum sancılarında bizler için hazırladığı iyi ve kötü herşeyi yüklenmiş sırtına,zamanının gelmesini bekliyor.Bizler 2012 den kim bilir neler bekliyoruz,her kes elinde olmayanı diliyor 2012 den aşk,sevgi,huzur,para,iş,eş yada bebek umarım yeni yılın heybesinde insanların yüreklerinden geçen bütün dilekler bolca bulunuyordur.Yeni yılda kar kalırmı yada tekrar yağarmı bilinmez ama benim temennim kar yağsın ki ,yeni yılda beyaz bir sayfa açıyormuşcasına her yer bembeyaz olsun.Yeni yıl moduna çok mu erken girdim nedir :) 2011 den memnun kalanlardan diilim,umudum 2012 den, belki de bu yüzdendir :)
Gelelim patates köftesine,patatesin yetiştiği yerde büyüdüm ondanmıdır yada patates mücizevi bir  sebzedir diye düşünürüm hep ondanmıdır bilinmez ama bu sebzenin olduğu her yemek tek kelimeyle yenesi olur ve çocuklardan her zaman tam not alır.Nadiren marketten yada pazardan alınan patates girer evimize,patates yerinden Bolu dan Sevgili ablacığımdan gelir.Haşlarsınız patatesi helvalanır ağızda dağılır,hiç bir şey yapma üzerine tuz at ye :)  Hafta başı yaa sanırım benim çenem düştü her kese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum, ee haydin tarife geçeyim artık.
Malzemeler
4 tane orta boy haşlanmış patates
1 yumurta
yarım su bardağı galeta unu yada ekmek kırıntısı
1 silme yemek kaşığı nişasta
yeteri kadar tuz,karabiber arzuya göre nane
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar.
Üzerine
1 yumurta
yeteri kadar galeta unu
Kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Haşlanmış patatesleri rendeleyin ve diğer malzemelerle birlikte yoğurun.Yanınıza aldığınız bir kaseye biraz su koyup ellerinizi ıslatın ve patatesli köfte hamurunuzdan yuvarlak yada uzun köfteler yapıp önce yumurtaya sonra galete ununa bulayın ve kızgın yağda her tarafını kızartın.
Yanında yeşillikle servis edin.İşte bu kadar.
Afiyet bal şeker olsun.

7 yorum:

  1. Bende patatesin herşeyine bayılırım.Acaba bu köfteyi kızartmadan yapsak, yağlı kağıda sıralayıp fırında pişirsek? Ben böyle deneyeyim, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. bende çok severim patatesi ve patatesli tarifleri ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım çok severim öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. şahane görünüyor, Ihlamurcum denedikten sonra yazsa seviniriz. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. merhaba arkadaşım patates köftesini çok severim bilirsin çocukluğumuzda annelerimiz çok yapmışlardır. Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. canim ellerine saglik citir ,citir afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  7. Nurşenciğim mutfaktan nefis kokulara geldim ellerine sağlık arkadaşım nefis..sevgiler.

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un