Salı, Ocak 10


KÖZLENMİŞ KAPYA BİBER BOHÇASI
&
RUS SALATASI

Kurban bayramı öncesi sevgili annem (kayınvalidem) gözünden katarakt ameliyatı olmuştu,ameliyatın iyi geçmesine rağmen,ameliyat öncesi o kadar strese girdi ve korktu ki uzun bir süre toparlayamamıştı kendi, nasıl kastıysa kendini artık günlerce paso uyudu kendine gelemedi :) Ayy kıyamam yaa. Torunlarıyla vakit geçirirken rahatlasın hemde evde yalnız kalmasın diye uzun süre bizde kalmıştı.Dün diğer gözünden ameliyat oldu,çok şükür ameliyatı iyi geçti ama bunun yanısıra doktoru sevgili Tuğba hanıma da güven sağlamıştı,önceki ameliyatı gibi stres olmadı,gerilmedi.Yanında olamadım ama hem ameliyat öncesi hemde sonrası konuştuğumda sesi güzel geliyordu.Allaha binlerce şükür iyi şimdi.  
Yılbaşı soframızın sultanı,menünün en çok puan toplayan ve merak uyandıranıydı közlenmiş biber bohçası :) Görüntü olarak puan aldıysada tadıyla da mest etti.Uzun zaman önce sitelerde gezinirken görmüştüm buna benzer bir sunum,yapmak yılbaşına kısmetmiş.Eh kırmızı biber bohçama bu kadar iltifat yaptıktan sonra, tarifine geçeyim.
Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patlıcan
  • 2 orta boy kabak
  • 5-6 tane çarliston yada sivri biber
  • 6-7 adet közlenmiş kapya biber
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı
Patates,havuç,patlıcan ve kabakları orta büyüklükte küp küp doğrayalım,sivri biberleri iri küpler halinde doğrayalım.Doğradığımız sebzeleri ayrı ayrı kızartalım.Dikdörtgen bir kek kalıbının içini streçle kaplayalım ve çevresine közlenmiş kapya biberleri dizelim,içine kızarttığımız sebzeleri doldurup biberleri kapatalım ve streçle de sıkı bir form verip bir kenarda dinlenmeye bırakalım.
Diğer tarafta yoğurdumuza dövülmüş sarımsakları ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
En az iki saat dinlenen biber bohçamızın streçini açalımve servis tabağına ters çevirelim,üzerine yoğurt döküp istediğimiz gibi süsleyelim ve servise hazır.
Afiyet olsun


Rus salatasının iç malzemelerini ben evde hazırladım ama  hazır garnitür ve mayonezle de yapabilirsiniz.Çok seviyor olmama rağmen mayonezin yağlı oluşundan çok tercih etmediğim bir salatadır.
2 havuç ve 2 patatesi küçük küpler şeklinde doğrayın  ve haşlayın.Bezelyeyi konserve alın yada evde kendiniz haşlayın, haşlanmış olan diğer sebzelere yeteri kadar ekleyip mayonez ilave edin ve servis tabağına alın.
Afiyet olsun.


6 yorum:

  1. kayınvalidene çok geçmiş olsun canım.acil şiflar diliyorum.salatalar harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. İyi dileklerin için teşekkürler Sevda'cım.

    YanıtlaSil
  3. çok guzel olmus canım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık renkli bir sunum olmuş muhteşem...

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun allah şifa versin inşallh.

    salataların nefis olmuş ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Harika bir sunum olmuş ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un