Çarşamba, Nisan 25

HELLO KİTTY PASTA


Güzel bir Ankara gününden herkese merhaba,sabah yürüyüş yaparken güneşe,günün güzelliğine hayran kaldım.Uzun bir kış geçirince sanırım özlemişim bu havaları.Doğa da yeşillenmeye başlamış,bahçelerde ki sümbüllerin kokusuyla mest oluyor insan.Yaz geldiğinde sıcaktan şikayet edermiyiz..Bilinmez :)
Doğum günü pastamıza gelecek olursak,güne başlarken sizlerde canım kızım gibi 'çikolata olmadan asla ' diyenlerdenseniz Merveciğimin pastasından birer dilim ikram edelim.Çikolatanın mutluluk hormonu salgıladığı söylenir,çikolatanın adı bile içimizde güzel duygular uyandırmaya,yüzümüzde bir tebessüme neden olur.
Eee haydi afiyet şeker bal olsun,enerji versin ama kilo yapmasın  :)

Pastaban için :

  • 4 yumurta
  • 4 türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 1 türk kahvesi fincanı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
Krema için :
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • 50 gr.tereyağı
Çikolata Ganaj İçin
  • 1 paket krema
  • 80 gr.bitter çikolata
  • 40 gr. sütlü çikolata
Süslemek için
  • 1 krem şanti
  • Yarım su barağı süt
  • Gıda boyası
Yapılışı
 Öncelikle krem şantimizi yapıp hazırlayalım.
Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup çırpalım sırasıyla ,sıvıyağ,sıcak su,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kalıbımıza dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.Kürdan batırarak pişmesini test ettiğimiz pastabanımızı fırından çıkaralım.Soğuyunca 2 e bölelim.
Kremamız için sütün ve şekerin yarısını tencereye alalım.Diğer tarafta 2 yumurta sarısını,nişastayı,unu,şekeri ayırdığımız sütle çırpalım.Ocaktaki süt ve şeker karışımı kaynamaya başlayında bir kaç kaşık nişastalı karışıma alıp alıştıralım ve tencereye döküp çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Krema biraz ılıyınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
1 su bardağı süt yada su ile böldüğümüz pastaban parçalarını nemlendirelim. Pastabanın ilk parçasını servis tabağına alalım,arasına kremayıkoyup yayalım üzerine damla çikolata serpelim,pastabanın ikinci parçasınıda koyup buzdolabında dinlenmeye bırakalım .
Çikolata ganaj için ortaboy bir tencereye kremamızı alalım,ocakta kaynama noktasına getirip ocaktan alalım,içine bitter ve sütlü çikolatamızı kıralım ara ara karıştırarak çikolatanın hem erimesini hemde homojen bir kıvam almasını sağlayalım.Soğuduktan sonra mikserle 2-3 dakika kadar çırpalım.Hazırladığımız ganajla pastanın her tarafını kaplayalım.
Yarım su barağı süte 1 paket krem şantiyi ekleyip çırpalım,istediğimiz renklerde gıda boyası ile renklendirip,  pastanın süslemesini yapalım.
Afiyet şeker olsun...

6 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    HARİKA OLMUŞ
    :)

    YanıtlaSil
  2. Çok şirin, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Nice yıllara Merve

    Süper gözüküyor, kızlarım bayıldı, burada olsaydı saat 21.00 demez afiyetle ... :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık seninkiler HK yı yesin ben de onları:))

    YanıtlaSil
  5. Ben bu pastaya bayıldım..Hello kitty hayranı kızım görse oda bayılır.Ellerine sağlık.Bu arada tanışalım ben yaseminin mutfağından..:) bende beklerim
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un