Cuma, Mayıs 18

BULGURLU ETLİ PAZI SARMASI

Herkese hayırlı cumalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum.Bizim evde sarma ve dolma çok sevilerek tüketilir. Bulgurlu pazı sarma da sıklıkla yapılan yemeklerimizden.Etli pazı sarmasına hem bulgur yapılsın hem de pirinç çok yakışıyor,davet sofralarına ayrı bir hava kattığı kesin.Bazı yemekler vardır misafir sofralarında risklidir biraz ve yaparken tereddüt edersiniz ama pazı sarmasın dan yana bir endişeniz olmasın,en azından şimdiye kadar benim yüzümü kara çıkarmadı yada misafirlerimin kibarlığındanmıydı :) onu bilemiyorum tabii.
Sevgiyle,sağlıkla,huzurla kalın.
Malzemeler
300 gr.kıyma
2 su bardağı bulgur
1 ortaboy domates
yarım demet maydanoz
15-20 yaprak taze nane yada bir tutam kuru nane
4-5 diş sarımsak
2 orta boy soğan
Yeteri kadar tuz,karabiber,kimyon 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe göre)
Üzerine 
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Önce pazı yapraklarımızı bi sudan geçirelim sonra sıcak suda sarma kıvamında yumuşayana kadar haşlayalım ve bir kenara alalım.
İç malzemelerimizde doğranacak olanları ( maydanoz,nane,soğan,sarımsak,domates) ince kıyalım.yoğurma kabına kıyma,bulgur,doğradığımız malzemeler,salçalarımız ve baharatlarımızı ekleyip elimizle güzelce karıştıralım.Pazı yapraklarımızın saplarını tencerenin dibine dizelim,küçük olan pazı yapraklarımızı tek olarak büyük yapraklarıda ya ikiye bölerek yada ortasındaki sap kısmını alarak ortalarına hazırladığımız içten koyup saralım ve tenceremize yerleştirelim.
Küçük bir tavada yağlarımızı kızdıralım,salçayı ekleyip karıştıralım ve sarmamızın üzerine dökelim,3 su bardağı sıcak su ve 1 silme tatlı kaşığı tuz ekleyelik sarmaların üzerine bir tabak kapatalım ve pişmek üzere ocağa alalım.
Yanında yoğurtla servis edelim.
Afiyet şeker olsun.  














1 yorum:

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un