Salı, Mayıs 1

YOĞURTLU KABAK SALATASI

 Hepinize pencereden içeri dolan güneş kadar aydınlık ve güzel bir gün dilerim.Mervecimin gaita tahlili temiz çıktı,mide bulantısı devam etsede bu sevindirici bir gelişme oldu.Sudeciğimde boğaz enfeksiyonu var ama keyfi ve yemesi yerinde.Dolayısıyla Mervemin mide sorunu geçerse her şey daha bir yoluna girmiş ve gün daha güzel olacak.Bu gün kızların durumları iyiye giderse bende yarın çok özlediğim memleketime Bolu ya gidip geleceğim,kısmet bakalım Allah ne gösterecek.
Geçenlerde arkadaşlarım geldiğinde yapmıştım yoğurtlu kabak salatasını,sizi bilmem ama yoğurtlu salatalar benim için masanın olmazsa olmazı.Hem arkadaş toplantılarında masaya çok yakışıyor hem de meze olarak iştah açıcı bir başlangıç,aslına bakarsanız her öğünde tüketilebilir.Yoğurtlu salatalarda püf noktası bence süzme yoğurt kullanılması,ben yoğurdumu evde yapıp süzdürdüğüm için sorun olmuyor ama arkadaşlarım tarif isterken süzme yoğurt kullandım diyince 'en sonunda bizide süzme yoğurda alıştıracaksın'diye bir tepki alıyorum ama yapabileceğim bişii yok işin gerçeği bu :)  İki lafın belini kırdım,arkadaşlarımın dedikodusunuda yaptım ufaktan :) şimdi çok uzatmadan tarifini vereyim.
Malzemeler

  • 5 orta boy kabak
  • 5 orta boy sarımsak
  • 2 adet ortaboy domates
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz

Üzerine

  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz,nane,pulbiber

Yapılışı
Kabaklarımızın üzerini bıçakla tıraşlayıp yıkayalım ve uzunlamasına önce 4 parçaya bölelim sonra 2 parmak uzunluğunda doğrayalım.Sıvıyağı tavaya alalım ve doğradığımız kabakları ve yeteri kadar tuzu ekleyip ara ara karıştırarak kabakları bir süre kızartalım ve küp doğradığımız domatesleri ve ince kıydığımız sarımsaklarımızı da ekleyip biraz daha kavurup ocaktan alalım.Sarımsakları kızarırken eklediğimizde hem tadı daha güzel oluyor hem de sarımsak kokusu olmuyor. Kabakları çok sık karıştırmayalım dağılırlar.Hazırladığımız kabak kızartmasını servis tabağına alalım,diğer tarafta yoğurt,mayonez ve tuzu karıştırıp biraz su ekleyerek akışkan hale getirip kızartmanın üzerine dökelim.Pul biber ve nane ile süsleyip servis edelim.
Afiyet şeker olsun.


5 yorum:

  1. ohhh enfes yaz geldimi bol bol bu tür yemekler tüketirim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canim ellerine saglik cok güzel görünüyor .

    YanıtlaSil
  4. merhaba,
    sayfamda çok yönlü blog ödülünüz var alırmısınız.
    http://annemutfakperisi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. ellerinesağlık paylaşımları bol bol olsun inşallah sevgiler;))

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un