Perşembe, Ağustos 29

TAHİNLİ RULO ÇÖREK



Ne zamandır yokum buralarda bilinmez :) Geçenlerde twitter hesabıma sevgili İncim twit atmış http://inciyemek.blogspot.com/ 'bloğunu ihmal ediyorsun' diye serzenişte bulunmuş,bir tokat gibi geldi yüzüme gerçekler :) bu kadar kalabalık bir eve sahip olunca cidden çok yoğun oluyor insan ve zavallı bloğum bundan en çok etkilenen taraf oluyor.
Gezinirken fotoğraf arşivimde tahinli çöreğin fotosu dikkatimi çekti (aslında foto bir sürü ama ayarlanmış yemek resimlerinin sayısı çok az bu foto gözüme takıldı) fotoyu ne zaman çektiğimi bile hatırlamıyorum :) Lafı çok uzatmadan tarife geçeyim,kısa zamanda görüşmek dileğiyle.

Malzemeler
1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
1 ajda bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya (1 yemek kaşığı kuru mayada olabilir)
150 gr. yumuşak tereyağı
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un
İç malzemeleri
1 su bardağı ceviz yada fındık
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı
Mayayı ılık süt ve şekerle karıştıralım ve diğer malzemeleri ekleyelim,unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini temiz bir bezle yada yoğurma kabımız kapaklı ile kapağını kapatarak yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Ayrı bir kapta şeker ve tahini karıştıralım,cevizi çok ince olmayacak şekilde kıyalım.
Hamur dinlendikten sonra 2 yada 3 parçaya ayıralım ve yaklaşım 5mm. (yarım cm.) kalınlığında açalım,tahin karışımını sürüp ceviz serpelim ve rulo yapalım,iki parmak kalınlığında keselim ve yağlanmış tepsiye alalım (ruloları isterseniz yan isterseniz dik koyabilirsiniz) Diğer hamurada aynı işlemi uygulayıp,üzerine yumurta sarısını sürelim ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Servis aşamasında üzerine pudra şekeri serpebiliriniz.
Afiyet şeker bal olsun.

2 yorum:

  1. Tahinli lezzetlere asla hayır demem ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık bu çöreğe bayılıyorum ..

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un