Perşembe, Mayıs 29

KISIR



-içindekiler-

3 su bardağı kısırlık bulgur
4,5 su bardağı sıcak su ( bulguru ıslatmak için)
5 dal kıvırcık
yarım demet maydanoz
yarım demet yeşil soğan
6-7 adet biber
2 çorba kaşığı salça
yarım çorba kaşığı acı biber salçası (biber salçanız yoksa yeteri kadar pul biber kullanın)
1 çay bardağı limon
2 çorba kaşığı kadar nar ekşisi (yoksa kullanılmayabilir)
3 orta boy kuru soğan
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik,yeteri kadar tuz
arzuya göre karabiber ve nane ( bunları ben tercih etmiyorum ama kullanan arkadaşlarım var)
-hazırlanışı-
3 su bardağı bulguru derin bir kapta 4,5 su bardağı sıcak su ile ıslatın üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
kıvırcık,maydanoz,biber ve yeşil soğanı ince ince doğrayım hazırlayalım.
diğer tarafta 3 soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağla birlikte hafif pembeleşene kadar kavurup içine tuz,salça ve kekik ilave edelim 1 dakika kadar tekrar kavuralım ve ocaktan alalım.
dinlenmeye bıraktığımız bulgurun içine hazırladığımız soğanlı harcı,limon suyunu ve nar ekşisini döküp iyice karıştıralım ve 10 dakika kadar bekletelim.son olarak hazırladığımız yeşillikleri karıştıralım. kısırımız servise hazır.
-afiyet olsun-
not : kısırı sulandırdığını düşündüğüm için ben domates ve salatalık kullanmıyorum servis esnasında ayrı bir tabakta ikram ediyorum.tercih sizin.

1 yorum:

  1. Sevgili Nurşen Teyzeciğim,
    yemeklerinizi büyük bir zevkle okudum çok güzel tarifleriniz var
    Aslı Fidan

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un