Cumartesi, Mayıs 31

MERCİMEK ÇORBASI


-içindekiler-
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,yarım çay bardağı sıvı yağ,tuz

-hazırlanışı-

Mercimek yıkandıktan sonra bir tencereye alınır,havuç,patates ve soğan küp küp doğranır (blendırda püre haline getireceğim için ben doğramayı tercih ediyorum,blendır yoksa yada sizin kolayınıza öle geliyosa rendeleyin )yada rendelenir ve mercimeğe ilave edilir.içine 1 lt. kadar su koyup ocağa pişmeye bırakılır,malzemeler piştikten sonra ocağı kaptın ve blendırda püre haline getirilir.ayrı bir tencereye yağı ve unu koyup kavurmaya başlayalım ve unun rengi hafif pembe renk aldığında üzerine 2 bardak kadar soğuk su ilave edelim ve mercimekli karışımıda ekleyelim kaynamaya bırakalım bu aşamada arzu ederseniz içine pul biber ve nane ekleyebilirsiniz,kaynadıktan sonra 3-4 dakika kısık eteşte kaynamaya bırakalım,çorbanın kıvamı kullandığımız malzemenin büyüklüğü ve küçüklüğünden farkedebilir o nedenle kullandığımız su ölçüsü değişir,siz isteğinize göre kaynama aşamasında sıcak su ekleyebilirsiniz.çorbamız servise hazır.servis yaparken küp küp doğrayıp fırında kızarttığımız ekmeklerle servis edebiliriz.


-afiyet olsun-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un