Çarşamba, Temmuz 30

HAVUÇLU REVANİ
Malzemeler
3 yumurta,3 kahve fincanı toz şeker,3 kahve fincanı yoğurt,3 kahve fincanı irmik,1 kahve fincanı sıvı yağ,1 adet orta boy havuç,3 kahve fincanı un,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
Şerbet için
3 su bardağı toz şeker ,3 su bardağı su,yarım limon
Yapılışı

Karıştırma kabına yumurtayı ve toz şekeri koyup mikserle köpürtüyoruz.Daha sonra sıvı yağı,yoğurdu,rendelenmiş havucu karıştırıyoruz ve üzerine irmiği,unu,kabartma tozunu,vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz yağlanmış unlanmış tepsiye döküyoruz.180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Tatlımız ılıyınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.

Şerbet

Şeker,su ve limon karıştırılıp kaynamaya başlayınca 7-8 dakika kaynatıp,soğutuyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un