Perşembe, Temmuz 31


KAYGANA ( bolu usulü )
Bizler yani Bolu'lu olanlar yada bu hamuru bilenler hem börekte,hem hemen yiyebileceğiniz bir bazlamada kullanırız.İsterseniz tezgahınızın üzerinde biraz kalın yufka şeklinde açıp kare yada yuvarlak şekillerde kesip bol yağda kızartabilirsiniz,puf puf içi boş ve kıtır kıtır bir yemesi oluyor. Yapması kolay yemesi lezzetli ve doyurucu.
MALZEMELER
3 su bardağı un,1 tatlı kaşığı karbonat,1 su bardağı yoğurt,tuz,kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Derin bir kap içine aldığımız unun içine yoğurt ( boluda bu hamura yoğurt yerine yoğurt suyu kullanılır,yoğurdu yapıp süzdürdüğüm için bendede sürekli bulunduğu için bende yoğurt suyu kullanıyorum ama yoğurtlada aynı hamur elde ediliyor ),karbonat ve yeteri kadar tuzu ekleyip yoğuralım.Elimize yapışan çok yumuşak bir hamur olsun ( yufka şeklinde açıp bol yağda kızartacaksak kulak memesi yumuşaklığını bulalım ) hazırladığımız hamuru 10 dakika dinlendirelim.diğer tarafta biraz sıvı yağ koyduğumuz tavayı ocağa alalım ve bir kaşık yardımıyla yarım kaşık kadar hamurdan alıp tavaya koyalım üzerine kaşıkla biraz bastırıp hamuru düzleştirelim ve hamurun iki tarafınıda kızartıp tavadan alalım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un