KAYGANA ( bolu usulü )
MALZEMELER
3 su bardağı un,1 tatlı kaşığı karbonat,1 su bardağı yoğurt,tuz,kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Derin bir kap içine aldığımız unun içine yoğurt ( boluda bu hamura yoğurt yerine yoğurt suyu kullanılır,yoğurdu yapıp süzdürdüğüm için bendede sürekli bulunduğu için bende yoğurt suyu kullanıyorum ama yoğurtlada aynı hamur elde ediliyor ),karbonat ve yeteri kadar tuzu ekleyip yoğuralım.Elimize yapışan çok yumuşak bir hamur olsun ( yufka şeklinde açıp bol yağda kızartacaksak kulak memesi yumuşaklığını bulalım ) hazırladığımız hamuru 10 dakika dinlendirelim.diğer tarafta biraz sıvı yağ koyduğumuz tavayı ocağa alalım ve bir kaşık yardımıyla yarım kaşık kadar hamurdan alıp tavaya koyalım üzerine kaşıkla biraz bastırıp hamuru düzleştirelim ve hamurun iki tarafınıda kızartıp tavadan alalım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.