Pazartesi, Temmuz 28

NOHUTLU YAYLA ÇORBASI
MALZEMELER
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süzme yoğurt yada 3 çorba kaşığı kase yoğurdu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,tuz,1 çay kaşığı salça
YAPILIŞI


3 su bardağı kadar suyu tencereye koyalım,kaynayınca bir miktar tuz ve pirinç ekleyelim.Diğer tarafta yoğurt ve unu derin bir kaba alıp koyu ayran kıvamına gelene kadar çırpalım.Pirinçler pişince haşlanmış nohut ekleyelim ardından çırptığımız yoğurt ve una tencereden biraz sıcak su ekleyelim ( sıcak suya direk boşalttığımızda yoğurt pütür pürüt olabilir) ve yavaş yavaş tencereye dökelim kaynayana kadar ara ara karıştıralım bu aşamada eğer evimizde varsa bir küçük kase et suyu katalım yada etsuyu paketinin 4/1 nide katabilirsiniz.Kaynadıktan sonra 5 dakika kaynamaya bırakalım.Pişen çorbamızı bir kenara alalım ve küçük bir tavada tereyağını ocağa alalım yağ biraz pembeleşince içine salçayı ekleyelim hazırladığımız yağı isterseniz tenceredeki çorbanızın üzerine isterseniz servis sırasında kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine dökebilirsiniz.

"Çorba tariflerine su miktarını yazamıyorum çünkü unu ve yoğurdu koyarken kullandığımız kaşıkların ebatları farklı olabileceğinden kıvamını sizler ayarlayacaksınız,çorba kaynama aşamasında iken kıvamına karar verin,koyu ayran kıvamında olsun."
NOT:marketten alacağınız 2 kilo kemiğin içine tuz yarım havuç 1 orta boy patates 1 orta boy kuru soğanla birlikte yaklaşık 45 dakika kaynatalım ve süzelim.bu aşamada isterseniz küçük kaselere koyup buzdolabında dondurduktan sonra kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un