ÇANAK KÖFTE
Malzemeler
750 gr. kıyma,4 dilim bayat ekmek içi,1 çay bardağı ılık süt,2 kuru soğan,1 yumurta,tuz,1 çay kaşığı köfte baharatı.
Üzerine : 1 çay bardağı garnitür ve kaşar.
Sos için : 1 çorba kaşığı salça,3 domates,3 sivri biber,1 çorba kaşığı zeytinyağı,tuz,1 kahve fincanı sıcak su.
Yapılışı
1.AŞAMA : Soğanları soyup rendeleyin.Ekmek içini ılık sütle yumuşatıp sıkarak süzün.Kıymayı çukur bir kaba alın,soğan ekmek içi,yumurta,köfte baharatı ve tuz ilave ederek yoğurun.Köfte harcından portakal büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
2.AŞAMA : Domates ve biberleri doğrayın 1 kaşık zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun,1 yemek kaşığı salçayı ekleyin bir süre daha kavurun ve tuzunu,1 fincan suyunu ekleyip ocaktan alın.
3.AŞAMA : Kızaran köftelerinizi fırından çıkarın ve içlerini garnitürle doldurun,üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyup tekrar fırına verin.Kaşarlar eriyince,servis tabağına koyduğunuz domatesli sosun üzerine yerleştirin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.