Pazartesi, Nisan 27

MANTAR ÇORBASI

Malzemeler
  • 250 gr.mantar
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 3-4 su bardağı su
  • yarım limon,tuz,karabiber,4-5 dal dereotu
Yapılışı


Mantaları yıkayıp temizleyin.istediğiniz büyüklükte doğrayın ve üzerine yarım limon sıkıp karıştırın,kenarda bekletin.Tencereye sıvı yağı koyup unu ekleyin ve bir iki dakika kavurun ve suyunu ekleyin.Yıkadığınız mantarları içine atıp kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra sütünü tuzunu,karabiberini atın,bir kaç dakika daha pişirin ve ince kıydığınız dereotu ile servis edin
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un