Pazar, Nisan 26

ÇORBA HAKKINDA

  • Çorba kaynatırken ker an taşma tehlikesi vardır.Bunu önlemek için,içine bir kaç tane buz parçası atalım.
  • Lezzetli bir çorba pişirmek için,içine et ya da tavuk suyu koymalıyız.Kullanacağımız et suyu için,iri sığır kemiklerinden yararlanabiliriz.
  • Yoğurtlu çorba yaparken yoğurdun kesilmemesi için,tuzunu çorba piştikten sonra ileve edin.
  • Mercimek çorbasının daha besleyici olması için,kaynama aşamasındayken içine 1 su bardağı erişte katalım.Ayrıca çeşitli sebzelerle pişireceğimiz mercimeğin vitamin değeri daha da artar.
  • İşkembe çorbasını dana işkembesinden yapmak,sağlığınız açısından daha yararlıdır.Ayrıca üzerinde bulunan yağları tümüyle temizleyip kazımalıyız.
  • Çorbaya ateşten indirmeden önce rendelenmiş kaşar peyniri katıp bri taşım kaynatırsak,gene değişik ve nefis bir tat elde ederiz.
  • Çorbaya tel yada arpa şehriyesini su kaynadıktan sonra koyalım ve bir taşım kaynatıktan sonra yapışmaması için,karıştırıp kendi başına kaynamaya bırakalım.
  • Sebze çorbamızın içine çok küçük parçalara ayrılmış kestaneler atarsak,değişik bir lezzet elde etmiş oluruz.
  • Pişirdiğimiz çorbanın üzerina naneli,biberli yağ gezdireceksek,naneyi yağa değil çorbaya ilave edelim.Nane çorbaya çok hoş bir lezzet ve koku verecektir.
  • Çorbamız çok sulu olduysa,iki kaşık eritilmiş margarin yağını bir kaşık unla karıştırıp,bu karışımı pişmekte olan çorbamıza yavaş yavaş ekleyelim.
  • Koyu kıvamda çorbalar yapmak istiyorsak;2 yemek kaşığı mercimek,pirinç,kuru bezelye,buğday ve nohutu mikserde çekerek un haline getirelim ve çorbalarda kullanalım.Hazırladığımız bu unu çorbalarımıza kattığımızda,aynı zamanda sağlıklı,doyurucu ve lezzetli bir çorba hazırlamış oluruz.
  • Çorbanın yağı fazla olduysa,bir marul toprağını birkaç kez çorbanın içine sokup çıakrtalım.Fazla yağlar marul yaprağının üzerinde toplanacaktır.
  • Çorbanızı ocaktan indirmeden hemen önce,1 yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı yoğurdu bir kasede çırpıp,kaynamakta olan çorbadan bir iki kaşık alıp ılıştıralım ve çorbaya ekleyelim.Terbiye işlemi çorbanızın lezzetini artıracaktır.Terbiye işlemini yoğurtlu çorbalarda kullanmayın.
  • Çorbanızı yaparken az yağ kullanın ve ayrı bir kapta tereyağı,pulbiber ve nane kızdırıp üzerine dökün.Çorbanızın lezzetini artırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un