ÇORBA HAKKINDA
- Çorba kaynatırken ker an taşma tehlikesi vardır.Bunu önlemek için,içine bir kaç tane buz parçası atalım.
- Lezzetli bir çorba pişirmek için,içine et ya da tavuk suyu koymalıyız.Kullanacağımız et suyu için,iri sığır kemiklerinden yararlanabiliriz.
- Yoğurtlu çorba yaparken yoğurdun kesilmemesi için,tuzunu çorba piştikten sonra ileve edin.
- Mercimek çorbasının daha besleyici olması için,kaynama aşamasındayken içine 1 su bardağı erişte katalım.Ayrıca çeşitli sebzelerle pişireceğimiz mercimeğin vitamin değeri daha da artar.
- İşkembe çorbasını dana işkembesinden yapmak,sağlığınız açısından daha yararlıdır.Ayrıca üzerinde bulunan yağları tümüyle temizleyip kazımalıyız.
- Çorbaya ateşten indirmeden önce rendelenmiş kaşar peyniri katıp bri taşım kaynatırsak,gene değişik ve nefis bir tat elde ederiz.
- Çorbaya tel yada arpa şehriyesini su kaynadıktan sonra koyalım ve bir taşım kaynatıktan sonra yapışmaması için,karıştırıp kendi başına kaynamaya bırakalım.
- Sebze çorbamızın içine çok küçük parçalara ayrılmış kestaneler atarsak,değişik bir lezzet elde etmiş oluruz.
- Pişirdiğimiz çorbanın üzerina naneli,biberli yağ gezdireceksek,naneyi yağa değil çorbaya ilave edelim.Nane çorbaya çok hoş bir lezzet ve koku verecektir.
- Çorbamız çok sulu olduysa,iki kaşık eritilmiş margarin yağını bir kaşık unla karıştırıp,bu karışımı pişmekte olan çorbamıza yavaş yavaş ekleyelim.
- Koyu kıvamda çorbalar yapmak istiyorsak;2 yemek kaşığı mercimek,pirinç,kuru bezelye,buğday ve nohutu mikserde çekerek un haline getirelim ve çorbalarda kullanalım.Hazırladığımız bu unu çorbalarımıza kattığımızda,aynı zamanda sağlıklı,doyurucu ve lezzetli bir çorba hazırlamış oluruz.
- Çorbanın yağı fazla olduysa,bir marul toprağını birkaç kez çorbanın içine sokup çıakrtalım.Fazla yağlar marul yaprağının üzerinde toplanacaktır.
- Çorbanızı ocaktan indirmeden hemen önce,1 yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı yoğurdu bir kasede çırpıp,kaynamakta olan çorbadan bir iki kaşık alıp ılıştıralım ve çorbaya ekleyelim.Terbiye işlemi çorbanızın lezzetini artıracaktır.Terbiye işlemini yoğurtlu çorbalarda kullanmayın.
- Çorbanızı yaparken az yağ kullanın ve ayrı bir kapta tereyağı,pulbiber ve nane kızdırıp üzerine dökün.Çorbanızın lezzetini artırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.