MANTI YAPARKEN
- Mantı hamuru için kullanacağınız suyun ılık olmasını tercih edin.Yoğurduğunuz hamurun çok sert yada yumuşak olmasına dikkat edin;bu açmanızı zorlaştırır.
- Hazırladığınız mantıları hemen haşlamayıp biraz bekletecekseniz üzerine un serpip yağlı bir kağıdın üzerine yayın.
- Mantıları haşladığınız suya tuz ve yapışmalarını önlemek için sıvıyağ ekleyin.
- Haşlama suyu olarak et ya da tavuk suyu kullanmak mantınızın lezzetini arttırır.Bunun için hazır tabletleri de kullanabilirsiniz.
- Hazırladığınız mantıları unlayıp kuruttuktan sonra bir saklama kabına ya da buzdolabı poşetine koyarak saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.