Pazar, Nisan 26

MANTI YAPARKEN

  • Mantı hamuru için kullanacağınız suyun ılık olmasını tercih edin.Yoğurduğunuz hamurun çok sert yada yumuşak olmasına dikkat edin;bu açmanızı zorlaştırır.
  • Hazırladığınız mantıları hemen haşlamayıp biraz bekletecekseniz üzerine un serpip yağlı bir kağıdın üzerine yayın.
  • Mantıları haşladığınız suya tuz ve yapışmalarını önlemek için sıvıyağ ekleyin.
  • Haşlama suyu olarak et ya da tavuk suyu kullanmak mantınızın lezzetini arttırır.Bunun için hazır tabletleri de kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız mantıları unlayıp kuruttuktan sonra bir saklama kabına ya da buzdolabı poşetine koyarak saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un