Malzemeler
1 paket margarin,2 yumurta,1 su bardağı pudra şekeri,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,yeteri kadar un.
İçine: 3 adet elma (küçük küp şeklinde doğranmış),1 çay bardağı dövülmüş ceviz,yarım çay bardağı kuru üzüm ve kuru kayısı(1 saat kadar suda ıslatılmış).
Yapılışı:Derin bir kabın içerisine margarin,yumurta,pudra şekeri,vanilya ve kabartma tozuna yeterince unuda ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırarak geri kalan hamuru iyice yağlanmış tepsimize oklava yardımıyla açarak yerleştirelim (tepsinin kenarlarına hamurumuzu taşıralım).Üzerine hazırladığımız iç harcımızı yayalım.Ayırdığımız hamurdan uzun şeritler yapıp tartımızın üzerine kafesler yapalım.Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
NOT:Fırından çıkar çıkmaz kafeslerin üzerine fırçayla bal,marmelat yada reçel sürelim.Tartımıza hem parlaklık hemde lezzet veriyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.