Cuma, Nisan 10

YUFKA BÖREĞİ

Bana göre kolay ve lezzetli bir börek.Sevgili annemden (kayınvalidem) öğrendiğim bir börek. Bende daha önce yapıyordum ama itiraf ediyorum bu kadar güzel olmuyodu. Aniden bir misafir geldiğinde çabucak yapabileceğiniz ve misafirinizinde bayılarak yiyeceğine eminim.

Malzemeler

1 kg.yufka (6adet)

5 yumurta
1 paket margarin
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt

yarım demet maydanoz
yarım kg yarım yağlı beyaz peynir (marketlerde böreklik peynir olarakta satılıyor)
Yapılışı
Süt,yumurta ve erittiğimiz margarini karıştıralım.Peyniri rendeleyip maydanozu ince ince içine doğrayalım.Tepsimizi yağlayıp 2 yufkayı resimdeki gibi yerleştirelim üzerine sütlü harcımızdan kepçeyle bir miktar dökelim,bir yufkayı tepsinin içine buruş buruş yerleştirelim tekrar sütlü harçtan bir miktar dökelim ve tekrar bir yufkayı buruş buruş yerleştirip sütlü harçtan dökelim ve maydanozla hazırladığımız peynirli harcı eşit bir şekilde her tarafına serpiştirelim.geriye kalan iki yufkayada bir miktar sütlü harçtan ayırarak (yufka üzerine sütlü harç ) aynı işlemi yapalım. Yukalarımız bitince tepsinin dışında kalanyufkaları bohça katlar gibi katlayalım.Büyük kareler halinde böreğimizi keselim ve kalan sütlü harcımızı üzerine dökelim.170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un