Pazartesi, Nisan 27

PATATES PÜRESİ




Bana göre et yemeklerinin vazgeçilmez arkadaşıdır patates püresi.Oğlumunda en sevdiği şeydir ( zaten içinde patates olan herşeyi sever ).
Malzemeler
  • 6-7 adet patates
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 3 tepeleme yemek kaşığı tereyeğı
  • 1 yumurta
  • tuz,karabiber
Yapılışı
Patateleri soyup,çabuk pişmeleri için 3-4 bölün tencereye koyun.Patateslerin üzerine çıkacak kadar su koyup haşlamaya bırakın.Haşlanan patateslerinizin suyunu süzün ve hemen içine yumurtayı kırın,kaşar ve tereyağınıda koyup hepsini karıştırarak ezin.( Patatesler sıcakken malzemenizi katacağınız için ezme işlemini patates ezeceği ile yaparsanız elleriniz yanmaz) Yarım çaybardağı süt,tuz ve karabiberinide ekleyin karıştırın servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un