YEŞİL FASULYELİ PİLAV ( DİPLA )
Karadeniz yöresine ait olan bu pilavı arkadaşım SERHAN'dan öğrendim.Ellerine sağlık çok güzel yapar bunu.
Malzemeler
8-10 adet yeşil fasulye.2 su bardağı pirinç.1 çorba kaşığı margarin.1 çorba kaşığı tereyağı.1 adet küçük soğan.2 su bardağı sıcak su.tuz,karabiber.
Yapılışı
Öncelikle pirinçleri elimizi yakacak kadar sıcak ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim ve iyice yıkayalım.Tencereye margarini ve tereyağını koyup küçük küçük doğradığımız fasulyeleri yumuşayana kadar kavuralım,soğanı ince ince kıyıp ekledikten sonra,pirincide ekleyip tuzunu ve karabiberini atıp,bir miktar kavrulduktan sonra 2 bardak sıcak suyumuzu ekleyelim.Kısık ateşe alıp pişmeye bırakalım.pirinçlerin üzeri göz göz olunca tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Bu pilavı hep bulgurla yaparız biz pirinçle hiç denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim...Çok leziz görünüyor....
YanıtlaSil