Çarşamba, Mayıs 27

LİMONLU PARFE



Sevgili Halise ablamın tarifi,yazın yemek için çok leziz ve hafif bir tatlı.

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 limon
  • 10 adet petibör bisküi
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz yada fındık
  • 2 paket krem şanti,2 su bardağı süt
Yapılışı
2 su barağı süt ile 2 paket krem şantimizi hazırlayalım.2 limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkalım.4 yumurtayı çukur bir kaba kıralım ve 2 çay barağı şeker ekleyip mikserle 1-2 dakika çırpalım.Limon suyunu,limon kabuğu rendesini ve krem şantiyi çırptığımız yumurta ve şekere ekleyip karıştıralım.Petibör bisküileri ufalayalım,ceviz yada fındığı çok ufak olmamak şartıyla ezelim,Ufaladığımız petibör bisküilerle ,fındıkları karıştırıp yarısını servis tabağına serpiştirelim, hazırladığımız parfeyi dökelim,kalan petibör ve fındık karışımını üzerine serpelim.Parfemizi streç'le sarıp ( temiz bir poşette işinizi görecektir ) buzdolabımızın buzluk kısmında donana kadar bekletelim.6-7 saat yeterli oluyor.Servis esnasında çikolata sos ile servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un