Çarşamba, Mayıs 27


DEREOTLU BAKLA ÇORBASI

Bütün çorbalarımda aynı kokuyu alıyorum ama bakla çorbası bir başka.Annem kokuyor,babam kokuyor,çocukluğum kokuyor.Nedendir bilmiyorum ama bizde "deli bakla" derler.Dolayısıyla buda deli bakla çorbası.Haydi buyurun...
Malzemeler
  • 15 adet bakla
  • 1 küçük domates
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süzme yoğurt yada 3 çorba kaşığı kase yoğurdu
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • yarım demet dereotu
    Yapılışı
Baklaların iki ucunu kesip,küçük küçük doğrayalım,Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayalım ve doğradığımız baklalarla birlikte tencereye alıp 2-3 dakika kadar kavuralım,tuzunu atalım,5-6 su bardağı sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.Diğer tarafta unu ve yoğurdu çukur bir kaba alıp 2 su bardağı su ile çırpalım.Kaynayan baklalarımız pişince,yoğurt ve un karışımını kaynayan çorbanın suyundan bir miktar alıp ılıklaştırdıktan sonra çorbaya ekleyelim.Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika kaynatıp ocaktan alalım,yarım demet dereotunu ince kıyıp çorbaya ekleyip karıştıralım.Küçük bir tavaya tereyağını alıp kızdıralım, pulbiberini ekleyelim ve çorbamızın üzerine dökelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un