PATLICAN BEĞENDİLİ JÜLYEN DOĞRANMIŞ ET
Patlıcan beğendi benim favori yemeğim değildir,daha doğrusu beşamel sosla aram iyi olamıştır bu güne kadar, ama eşim ve oğlum sevdiği için ara ara yapıyorum.Patlıcan beğendi etin yanında iyi bir arkadaş ve şık bir sunum yapılabildiği için mutfağımda yeri var.Mutfağımızda yaptığımız bütün yemekleri sevemeyiz,bazen sevdiklerimizin sevdiği yemekleri yaparız
Malzemeler
- 750 gr.et
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı margarin
- yarım çorba kaşığı salça
- kekik,tuz,pulbiber
- 2 büyük boy patlıcan
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- yarım limon
- tuz karabiber
Etlerimizi kasapa jülyen şeklinde doğratalım ( küçük kuşbaşı değilde büyük parçalar halinde küp küpte doğrayabilirsiniz ) yıkayalım ve tencereye koyalım,yarım su bardağı kadar su ve yağlarıda ekleyip kapağını kapatalım ve bir iki kez karıştırıp pişmeye bırakalım.Etlerimiz suyunu çekipte pişince salçamızı ekleyelim biraz daha kavurup istediğimiz kıvama gelince kekik,acı istiyorsak pulbiber ve tuzumuzu ekleyip bir iki dakika kadar kavurup ocaktan alalım beğendimizin üzerine koyup servis yapalım.
Patlıcan beğendi : patlıcanları ocakta,mangalda yada fırında közleyelim ve ortasını bıçakla açıp kaşık yardımıyla içlerini boşaltıp çatalla ezelim ve kararmaması için üzerine limon sıkalım.Küçük bir tencereye yada tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı koyup unu kavurup soğuk sütü ilave edelim ve topaklaşmaması için hızlı hızlı karıştıralım,ezdiğimiz patlıcanları ilave edelim bir iki kez karıştırıp rende kaşarı,tuzu ve karabiberini ekleyip kaşarlar eriyene kadar karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Afiyet olsun
Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık hemen deniycem
YanıtlaSil