Pazartesi, Mayıs 11

ZEYTİNYAĞLI NOHUT



Malzemeler
  • 250 gr.nohut
  • 2 ortaboy kuru soğan
  • yarım yemek kaşığı salça
  • tuz,3-4 kaşık zeytinyağı

Yapılışı

Ön hazırlık olarak nohutlarımızı akşamdan ılık suya koyup şişmesini sağlayalım.Suyunu fazla koyun ki nohutlar şiştiği zaman suyun üzerine çıkmasın,pişme sırasında sorun yaşanabilir.

Islattığımız nohutları düdüklü tencere koyup,üzerini aşacak kadar su ekleyelim ve ocağa alalım.Kaynadıktan sonra genelde 20-25 dakikada pişer ama bu süre nohuta göre değişebilir.Tencereye yağımızı alalım,soğanları küp küp doğrayıp ekleyelim.Soğanlar pembeleşince salçasını ilave edlim,domates salçası yerine biber salçası kullanırsanız biraz baharatlı ama çok leziz olur,benim gibi evde çocuklarınız varsa acı yapmayın tabii.Salçayı bir süre kavurup nohutlarımızı,yeterince suyunu ve tuzunu ekleyip pişirelim.

NOT : Nohut haşlarken düdüklünüzün aldığı kadar nohutu haşlayın ve porsiyonlar halinde derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.İhtiyacınız olduğunda yemekte,pilavda yada çorbada kullanmak için hazır elinizin altında olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un