Çarşamba, Haziran 10

ÇITIR AÇMA BÖREK



Bu böreği ablamda yemiştim çok beğendik.Evde sık sık yapıyorum eşim ve çocuklar severek yiyorlar.
Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 paket yaşmaya

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • yeteri kadar tuz ve un

    İçine : 1 adet yumuşatılmış margarin
    Üzerine : 1 yumurta
    Yapılışı



  • Öncelikle çukur bir kaba sıvı yağı,şekeri,mayayı ve ılık sütü koyup karıştıralım,yavaş yavaş unu ilave edelim,tuzunu ekleyelim ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edelim,üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım.
    Mayalanan hamurumuzu 4 eşit parçaya ayıralım,parçaların herbirini servis tabağı büyüklüğünde açalım,(margarini 4 eşit parçaya bölelim)birinci parçanın üzerine elimizle yada bir bıçakla iyice yumuşamış olan margarinden bir tabaka sürelim,ikinci parçayı üzerine koyalım onuda yağlayalım,sonra üçüncü parçayı
    koyup yağlayalım,en son dördüncü parçayı koyalım ve yağlamadan merdane yada oklava ile açalım,kalan 4/1 margarini sürelim,açtığımız hemuru rulo halinde saralım,1 parmak genişliğinde keselim, kestiğimiz parçalardan bir tane alıp bir elimizle tutarken diğer elimizle bastıralım ve uzatalım,uzattığımız parçayı bir tarafından tutup çevirelim,uçlarını birleştirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.Bu ölçülerden 2 fırın tepsisi çıkıyor. Hamurumuz bitene kadar işleme devam edelim,bir yumurtayı çırpalım ve böreklerimizin üzerine sürelim.Evinizde varsa üzerlerine susam yada çörek otu serpelim ve 175 derecil fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.


    Afiyet olsun


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

    söke un

    söke un