Çarşamba, Haziran 10

KÖFTELİ YOĞURTLU KEBAP



Malzemeler
  • 500 gr.kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 diş orta boy sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • tuz,isteğe göre 4-5 dal maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sos ve içine : 3-4 dilim bayat ekmek yada 1 adet bazlama ( ramazanda isek ramazan pidesi ),küçük bir kase yoğurt,2 domates,2 diş sarımsak,1 tatlı kaşığı salça,1 çorba kaşığı tereyağı,tuz.
Yapılışı
Karıştırma kabına kıymayı alalım,üzerine soğanı ve sarımsağı rendeleyelim ,yumurtayı kıralım ,galeta unu,kimyon,kekik,tuz ekleyip iyice yoğuralım,ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun köfteler yapalım.İster tavada ister fırında kızartalım.Ben yağ sıçramasın diye genelde fırın tercih ediyorum.
Diğer tarafta tercihinize göre bayat ekmek yada bazlamayı küp küp doğrayıp ısıtılmış fırında 5 dakika kadar kızartalım ( köfteleri fırına atacaksanız onlarla birlikte fırına verebilirsiniz yada ekmekleri tavaya koyup çevire çevire kızartın ).Kızaran ekmeklerimizi servis tabağına tepeleme alalım üzerine çırptığımız küçük bir kase yoğurdu gezdirelim,köfteleri aralıklı dizelim.Tavaya tereyağını koyalım,domatesleri,sarımsağı rendeleyip ekleyelim,salçayıda ekleyip domatesler yumuşayana kadar pişirelim.Hazırladığımız sosu köftelerimizin üzerine döküp servis edelim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un