KULE PASTA
Malzemeler
- Pastaban için
- 4 adet yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- yarım kahve fincanı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
- 4/1 margarin
- yarım paket labne peyniri
- 1 vanilya
Üzerine : sütlü yada bitter çikolata
Yapılışı
1.AŞAMA : Kekimiz için şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım daha sonra un,kakao, kabartma tozu ve suyumuzu ekleyip karıştıralım,yağlanıp unlanmış fırın kabımıza döküp 175 derecelik fırında pişirelim.( önceden ısıtılmış fırında tahminen 20-25 dakikada pişecektir ama siz kürdan batırarak kontrol edin.)
2.AŞAMA : Kremamız için 3 su bardağı soğuk süte yumurta,un,pirinç unu,şeker ve vaniyayı ekleyip çırpıcı ile karıştırarak pişirelim.Koyulaşıp kıvam alınca 4/1 margarini ekleyip karıştıralım ,margarin eriyince ocaktan alalım.Kremamız ılıyınca labne peynirini ekleyelim ve iyice karıştıralım.
3.AŞAMA : Pişen kekimizi kalıptan çıkartalım ve iki parçaya ayıralım ( ben kişi başı 1 tane düşündüm ve kekimi önce yuvarlak parçalara ayırdım ama bir kişiye fazla geldi.Artan kek parçalarınıda yedik ) Sütümüze neskafeyi karıştıralım ve kekimizin her iki parçasınıda ıslatalım,bir parçasını düz yuvarlak tabağa alıp kremızdan dökelim,ikinci kek parçasınıda alıp kalan kremayı üzerine dökelim,kremamızın kekin yanlarından aşağıya doğru akmasına izin verelim ki hertarafı krema olsun.Pastamızı buzdolabında dinlendirip soğutalım.Servis ederken üzerine çikolata rendeleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.