Cuma, Haziran 26

MİLFÖY İÇİNDE KREMALI PATATES


Canım arkadaşım Bahar'ın tarifi.Ben milföy hamuruna pek sıcak bakmam ama bu çok güzeldi.
Malzemeler
  • 6 adet milföy
  • 6-7 patates
  • 2 paket krema
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük soğan
  • tuz,karabiber,maydanoz

Üzerine:yumurta ve yoğurt

YapılışıPatatesleri soyup küp küp doğrayalım,tavaya aldığımız 2 çorba kaşığı sıvıyağda küp küp doğradığımız kurusoğnla birlikte kavurmaya başlayalım,iki paket kremayı,karabiber ve tuzunu ekleyip patatesleri pişmeye bırakalım.Pişen patatesleri ocaktan alıp ince kıydığımız maydanozu ekleyelim.

Diğer tarafta 3 milföy hamurunu üst üste koyalım ve fırın kabımıza göre açalım,kenarlardan keselim ( kestiğimiz parçaları atmayıp orta kısmında değerlendirelim )ve tepsimize yerleştirelim. Kremalı patatesimizi özerine koyalım,geri kalan 3 milföy hamurumuzuda üst üste koyup fırın tepsimizin genişliğinden biraz daha geniş açalım ( kremalı patatesi fırın tepsisine yaymadan toplu şekilde koyduğumuz için hamurun daha geniş olması lazım) Kenarlarından kesip hamuru yuvarlatalım ve kaç porsiyon istersek ona göre üçgen şeklinde keselim,böreğin üzerinde gördüğünüz üçgen kesikler sonradan kesilemeyeceği için önceden kesilip yerleştiriliyor.Sizde kaç porsiyon isterseniz ona göre üçgenleri kesip patatesin üzerine yerleştirin.Üzerine 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı yoğurt çırparak sürelim 175 derecil fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Soğumadan servis edelim.
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. nurşen hanım merhaba cbox a bıraktığınız mesajı gördüm:) çok teşekkür ederim ne demek rica ederim her zaman beklerim kandil simidini beğenmeniz beni çok mutlu etti eminim siz daha güzelini yaparsınız:))

    YanıtlaSil
  2. Deniz hanım,ne yalan söleyim kandil simidinin tarifi var ama hiç yapmamıştım,senin tarifinle yapıp isminle yayınlıyacam.
    Canımsın yaa mutfağı çok sevdiğim için bişeyler yapmaya ve paylaşmaya çalışıyorum.
    Sende harikasın valla :)

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİS GÖRÜNÜYOR BİZİM BURDA KUTU KREMA BULMAK BAYAĞI SORUN ÇÜNKİ YOK :((((( AMA MUTLAKA BİRGÜN DENİYECEĞİM :)))))


    DEMETİNEVİ

    YanıtlaSil
  4. değişik bir lezzet güzele benziyor bahar hanıma ve size teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. İsmini yazmamışsın canım :) sizin orası neresi bilmiyorum ama,birde alışkanlık meselesi sanırım Ben Ankarada oturuyorum ama kremayı pek kullanmam,kullancaz artık napalım :)
    Yine beklerim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sevgili gelincik inan bana çok güzeldi,Ben milföy hamurunu pek kullanmam ama buna çok yakışmış.
    Sevgiler ve teşekkürler

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un