Pazartesi, Eylül 14

3 RENKLİ PASTA

Arkadaşlar kışlık hazırlıklara pastayla kısa bir ara vereceğim.Sevgili arkadaşım Eda'nın http://yemekkahvekokusu.blogcu.com/ bloğunda görmüştüm.Canım arkadaşım yabancı blogcu arkadaşları ziyaret edip orada gördüğü çok şık sunumları bizlerle paylaşıyor,öncelikle paylaşımından ötürü kendisine ben kendi adıma çok teşekkür ediyorum.Blogunda gördüğüm ve ay bunuda deneyeceğim dediğim daha çok tarif var :)
Bu tarifi aslında kek sunumu olarak sunmuşlar ama ben bu kadar uğraştıktan sonra pasta olsun dedim.Kendi pastaban ölçülerimi kullandım.
Pastaban için
4 Yumurta
3 Kahve fincanı şeker
4 Kahve fincanı un
1 kabartma tozu,1 vanilya
Gıda boyası (ben kırmızı ve sarı gıda boyası kullandım)
Kreması için
4 su bardağı süt
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 vanilya,50 gr margarin
Üzerine : 8-10 adet yuvarlak bitter çikolata,yarım çay bardağı süt,yarım yemek kaşığı margarin ve hindistan cevizi
Yapılışı
1.AŞAMA : Kekimiz için yumurta ve şekeri iyice çırpalım, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve bu karışımı eşit olarak üç kaseye bölelim.Birine kakao,birine sarı gıda boyası ve en son birine kırmızı gıda boyası ekleyelim (gıda boyalarını kürdanın ucuyla koyalım) karıştıralım ve yağlayıp un serpiştirdiğimiz aynı boy tepsilere dökelim.175 derecelik fırında pişirelim.
2.AŞAMA : Kremamız için sütü tencereye alalım yumurta,un,nişasta,şeker ve vanilyayı ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başlayıp kıvam alınca şekerini kontrol edelim ben çok keskin tat sevmediğim için bu ölçüdeki şeker miktarı size az gelebilir.Margarini ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım.Ocaktan alalım.
3.AŞAMA : Pişen keklerimizi yanda resimde gördüğünüz gibi 3 yuvarlak parçaya ayırın,sonra servis tabağına birer parçasını koyun,kekimizin her katını 1 su bardağı ılık süte karıştırdığımız nescafe ile ıslatalım ve kremamızı dökelim.Üzerine benmari erittiğimiz bitter çikolata,yarım çay bardağı süt ve yarım yemek kaşığı margarini karıştırıp dökelim ve hindistan cevizi serpelim.
Afiyet olsun

7 yorum:

  1. SELAMLAR CANIM BENİM EMEGİNE YÜREGİNE SAGLIK-siz gibi arkadaslarım için sunumlarım içimi karartan yorumcular yıldırmayacaklar beni öpüyorummmm

    YanıtlaSil
  2. Gönültadım yapar da güzel olmazmı nefis görünüyor. eline sağlık afiyet olsun yiyenlere:))

    YanıtlaSil
  3. Canım Eda cım,hiç takma kafanı,olacak arkadaşım bunlarda.İnsanlar çeşit çeşit,iyiside var art niyetliside.
    Öptüm seni
    Gönültadım canımın içi,saol yorumun için.
    Öptüm canım

    YanıtlaSil
  4. görüntü muhteşem tebriklr
    http://leziznimetler.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  5. Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın

    YanıtlaSil
  6. canım süpersin,eda'da görmüştüm bende,marifetli arkadaşım benim hemen ugulamışsın,tebrikler,eline sağlık sevgiler

    nurdanın mutfağı

    YanıtlaSil
  7. arkadaşım pastada ne güzel olmuş sanki beni ye diyor yazmayı bırak yemene bak der gibi gibi ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un